top of page
  • Observer

Lewandowski staat toe dat Lula geïnterviewd wordt

Lewandowsky

Minister Ricardo Lewandowski (foto) besloot vandaag dat ex-president Lula mag geïnterviewd worden in zijn cel, in de hoofdzetel van de federale politie, in Curitiba. Lula zit er opgesloten sinds 7 april van dit jaar.

Lewandowsky nam het besluit na een klacht, ingediend door de journalisten Mônica Bergamo en Florestan Fernandes, van de krant Folha de São Paulo. Die klacht kwam er nadat rechter Caroline Lebbos uit Curitiba, verantwoordelijk voor de ingeslotenen aldaar, de toegang van de pers weigerde om Lula te ondervragen. De opperrechter van het STF baseerde zijn oordeel op de veronderstelling dat de beslissing van Caroline Lebbos een voorafgaandelijke censuur inhield.

Hij wees ook het argument af dat de toegang van journalisten tot de cel van Lula een probleem zou vormen voor de veiligheid, verwijzend naar verscheidene andere interviews, toegestaan voor andere gevangenen, opgesloten in een gesloten regime. Daarbij werd verwezen naar ex-senator Luiz Estevão (2017), drugsdealer Marcinho VP (2016) en de Mexicaanse zangeres Gloria Trevi (2001), opgesloten voor zware misdaden als moord, drugshandel of internationale misdaden.

Niemand zal eraan twijfelen dat het besluit van Lewandowsky ingrijpende gevolgen kan hebben m.b.t. de verkiezingen, en de kansen van Fernando Haddad die door Lula op een strategische manier ingezet werd om de PT te redden van de ondergang.

Foto: Valter Campanato - Agência Brasil

#MarcinhoVP #CarolineLebbos #MônicaBergamo #RicardoLewandowski #BraziliëNieuwsOnline #FernandoHaddad #Curitiba #GloriaTrevi #PT #FolhadeSãoPaulo #Lula #STF #LuizEstevão

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page