top of page
  • Observer

Lief zijn voor elkaar

Carlos-Bolsonaro

Reserve generaal Luiz Eduardo Rocha Paiva, raadgever bij de commissie voor amnestie (aldus benoemd door president Bolsonaro), haalde fors uit naar Carlos Bolsonaro (foto boven tussen Donald Trump en zijn vader, Jair Bolsonaro) nadat deze zware kritiek uitte op generaal Augusto Heleno, chef van het kabinet voor institutionele veiligheid. De tweede zoon van de president, bijgenaamd 02, twitterde een dag eerder dat Heleno verantwoordelijk is voor het gebrek aan veiligheid in het presidentiële vliegtuig, dit nadat in een begeleidend vliegtuig 38 kg cocaïne gevonden werd in de koffer van een lid van het militair gevolg. Hij schreef: “Waarom denken jullie dat ik geen leden van de veiligheid rond mij wil, vooral die van de GSI (Gabinete de Segurança Institucional)? De grote meerderheid kan de beste bedoelingen hebben, en dat geloof ik ook, maar zij moeten verantwoording afleggen aan iemand waarin ik geen vertrouwen heb. Ik heb dat al vaak laten merken in interne kringen maar spijtig genoeg wordt er niet naar mij geluisterd”.

Vandaag kwam er een nieuwe tweet (inclusief de hoofdletters): “Extreem bezorgd zijn voor de veiligheid van de president van de republiek, en mijn vader, VERBODEN. Het beu zijn zoals elke burger die wenst dat de regering Brazilië weer op gang krijgt, daar niet in slaagt en daar niet mag over klagen, VERBODEN. Het tegengestelde doen, VOORUITGANG. Het spijt me zeer: jullie mogen dit doorgeven!”


Luiz-Eduardo-Rocha-Paiva

De president sprak vanmorgen met journalisten met generaal Augusto Heleno aan zijn zijde, hiermee aangevend dat hij nog altijd een goede verstandhouding heeft met de generaal, zelfs na de kritiek van zijn zoon. Bolsonaro gaf ook geen commentaar op de kritiek van Carlos en beëindigde de ontmoeting al na enkele minuten. Ook Heleno zelf weigerde in te gaan op de vragen van de journalisten.

Bron: Estadão – Época

Foto's: Facebook

#AugustoHeleno #CarlosBolsonaro #BraziliëNieuwsOnline #JairBolsonaro #GSI #OlavodeCarvalho #LuizEduardoRochaPaiva

0 weergaven0 opmerkingen
bottom of page