top of page
  • Observer

Liegt Damares Alves, of liet ze na om in te grijpen?

50441916183_eb5a76373d_c

Hoever gaat het streven naar macht? Vorige zondag, tijdens een religieuze samenkomst in de evangelische kerk Assembleia de Deus, in Goiânia (Goias) overschreed verkozen senator Damares Alves alle limieten in de onophoudelijke zoektocht naar een overwinning van president Bolsonaro in de verkiezingen.

Vanop de preekstoel, in aanwezigheid van first lady Michelle Bolsonaro en honderden aanwezigen (waaronder kinderen) beschreef de voormalige minister van Vrouwen en Mensenrechten wreedheden die zij zou ontdekt hebben toen ze nog minister was, en die gebeurd zouden zijn op het eiland Marajó, in het noordoosten van de deelstaat Pará.

Wat ze zei is niet voor herhaling vatbaar. Het ging om wreedheden waarin baby’s en kinderen zouden betrokken zijn, die ontvoerd werden naar het buitenland.

“Ik ging verder met alle lades te openen van het ministerie en ontdekte de horror”, zo zei ze.

De verklaring veroorzaakte veel opschudding op de sociale media en is een anomalie die op zijn minst 1 misdaad oplevert waarvoor Damares Alves moet onderzocht worden. Indien zij werkelijk op de hoogte was van dergelijke wreedheden en de autoriteiten niet op de hoogte stelde, dan is er sprake van ontvluchting van verantwoordelijkheid. Indien zij een aanklacht van dergelijke omvang formuleert zonder bewijzen, dan pleegde ze de misdaad van een lasterlijke aanklacht.

Wat ook de gepleegde misdaad is, de ex-minister haalde het niveau van het kiesdispuut nog meer naar beneden, maar bereikte wel haar doel. Ze creëerde een politiek product om te kunnen gebruiken als propaganda in het voordeel van Bolsonaro, erger: ze gebruikte het geloof om het debat te manipuleren. Tegenover de verschrikte toehoorders, beweerde ze te beschikken over beelden en video’s die de door haar omschreven misdaden bewijzen, en : “De hel rijst op tegen Bolsonaro”.

Ze voegde eraan toe dat de president het bevel gaf om actie te nemen om de kinderen te redden die ontvoerd werden met seksueel misbruik als doel, en sprak over een ‘spirituele oorlog’.

De PFDC (Procuradoria Federal dos Direitos de Cidadão – federale procureur voor de rechten van de burger) geeft drie dagen tijd aan het ministerie voor Vrouwen en Mensenrechten om alle aanklachten te rapporteren die het ministerie ontving tussen 2016 en 2022, met betrekking tot kindersmokkel en geweldpleging op zwakkeren.

Federale procureur Carlos Alberto Vilhena: “De manifestatie van ex-minister Damares Alves werd ontvangen met grote bezorgdheid en perplexiteit, vooral omdat het om verzegelde informatie gaat waarvan zij kennis had omwille van de functie die zij toen bekleedde”.

De krant Jornal do Brasil schrijft dat de ex-minister bekend staat als een van de grootste verspreiders van fake news in het land, inclusief verzonnen verhalen over seks met kinderen, die ongestraft tewerk gaat en haar recente verklaringen baseert op een website (4chan) uit het Dark Web.

Wat het onderzoek ook oplevert: Alves werd verkozen als senator en geniet vanaf 1 januari 2023 van parlementaire onschendbaarheid.

Bron

Foto: Alan Santos/PR

#Goiânia #Pará #MichelleBolsonaro #AssembleiadeDeus #Goiás #DamaresAlves #IlhadeMarajó #BRNieuws #JornaldoBrasil

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page