top of page
  • Observer

Lindbergh Farias wil Guilherme Boulos steunen

Lindbergh

Ex-senator Lindbergh Farias (PT), nu kandidaat als raadslid voor Rio de Janeiro (foto), verdedigt een akkoord tussen zijn partij en de PSOL: Jilmar Tatto (PT) moet volgens hem afzien van zijn kandidatuur als burgemeester van São Paulo om de sterk groeiende Guilherme Boulos (PSOL) te steunen. In Rio de Janeiro zou hij willen dat PT-kandidate Benedita Silva plaats ruimt voor Renata Souza (PSOL).

Petista Washington Quaquá verwierp het voorstel: “Dit wordt slecht onthaald. De PT heeft een traditie in São Paulo, staat er sterk, en Tatto zal stijgen in de peilingen (waar hij nu achteraan staat met 1%). Boulos is een kandidaat “Laranjeiras” (Laranja betekent sinaasappel, maar het woord wordt ook gebruikt om iemand te omschrijven die een rol speelt op papier, maar niet relevant is in de werkelijkheid. In dit geval wordt hier een kandidaat bedoeld die als voorgevel dient voor andere doeleinden, zelfs voor onregelmatigheden zoals meer geld losweken van het kiesfonds), als hij dat al kan zijn. Tatto is populairder. Een lid van de PT (Farias) mag geen verklaringen afleggen die onze kandidaat verzwakken”.


SilvaTatto

Het gaat niet goed met links Brazilië. Waarschijnlijk worden ze in de 2de kiesronde gedumpt in beide steden, verenigd of gescheiden.

LindberghHoffmann

Het is niet duidelijk of de uitspraak van Lindbergh Farias een conflict veroorzaakte met PT-voorzitster Gleisi Hoffmann met wie hij een relatie heeft (of had?). Ten tijde van de “Bancada da Chupeta”* stonden ze nochtans schouder aan schouder.

*Bancada (in deze betekenis): afgevaardigden van een deelstaat of van een bepaalde politieke partij (of groep van gelijkgestemde partijen), of een fractie in de kamer of senaat. Chupeta: fopspeen. De “Bancada da Chupeta” maakte furore in de senaat ten tijde van de impeachment procedure tegen Dilma Rousseff door hun heftige en bijzonder rumoerige tussenkomsten. De belangrijkste leden van dit tumultueuze groepje: Lindbergh Farias (PT), Gleisi Hoffmann (PT), Humberto Costa (PT), Vanessa Grazziotin (PCdoB) en Fátima Bezerra (PT).

Bron

Foto's: Facebook / PT no Senado

#RenataSouza #BeneditaSilva #GleisiHoffmann #HumbertoCosta #PT #VanessaGrazziotin #FátimaBezerra #JilmarTatto #PSOL #DilmaRousseff #BRNieuws #LindberghFarias #GuilhermeBoulos

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page