top of page
  • Observer

Love is in the air

Tabata-Joao

Waarover sprak de directie van de partij PSB (Partido Socialista Brasileiro) het meest over in het voorbije weekend? De dames en heren van deze partij kwamen samen in de hoofdstad Brasília om diverse onderwerpen te bespreken, zoals de kandidatuur van (voormalige gouverneur) Márcio França als burgemeester van São Paulo bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2020; een hervorming van de partij om het programma te aktualiseren en om meer afstand te nemen van de PT, hoe beter op te treden in de oppositie tegen de regering Bolsonaro en last but not least de uitstap van de partij uit het zogenaamde Fórum de São Paulo (een conferentie van linkse politieke partijen en andere organisaties uit Latijns-Amerika en het Caribisch gebied. De conferentie werd opgericht door de arbeiderspartij PT, in 1990 in São Paulo).

Buiten dit alles werd er voornamelijk gepraat over het nieuwe koppel in aanmaak, aan de ene kant volksvertegenwoordiger João Henrique Campos (PSB), zoon van de ex-gouverneur van Pernambuco, Eduardo Campos, die in 2014 om het leven kwam door een vliegtuigongeluk, en aan de andere kant volksvertegenwoordigster Tabata Amaral (PDT).


Eduardo-Campos

João is vijfentwintig. Hij werd vorig jaar voor het eerst verkozen als federaal volksvertegenwoordiger met 460.387 stemmen, een record in zijn staat. Tabata is zesentwintig. Ook zij werd voor het eerst verkozen in 2018 en kreeg 264.450 stemmen in haar deelstaat (São Paulo).

João verkeerde al negen jaar en plande een huwelijk in Recife in de komende maanden. Zijn verloofde werd naar huis gestuurd. Tabata wordt vervolgd door diverse partijen die haar graag willen als kandidaat burgemeester van São Paulo, maar zij twijfelt nog steeds. Beiden ontkennen hun verhouding.

Tabata werd op korte tijd bekend door haar stevige houding in het parlement, voor de hervorming van de pensioenen (ten de richtlijnen in van haar partij, de PDT). Zij zet zich ook in voor de opvoeding en debatteerde al vrij heftig met de ministers van dat kabinet: de mislukte figuur van Ricardo Vélez, en de huidige minister Abraham Weintraub. Tabata (dochter van een dienstmeid en een buschauffeur) had een academische carrière kunnen nastreven via de Harvard universiteit, maar koos voor een politieke carrière in eigen land. Op haar nachtkastje ligt het boek ‘How Democracies Die’ (Steven Levitsky), haar bezorgdheid over de democratie aantonend.

Bron

Foto's: Wikimedia Commons / Antonio Cruz - Agência Brasil

#TabataAmaral #SãoPaulo #BraziliëNieuwsOnline #PDT #AbrahamWeintraub #Pernambuco #JoãoHenriqueCampos #EduardoCampos #RicardoVélez #Harvard #MárcioFrança #Recife #FórumdeSãoPaulo #PSB

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page