top of page
  • Observer

Luchthaventje kopen?

Ilheus-YouTube

De luchthaven van de stad Ilhéus, Bahia, zal geveild worden op 31 juli e.k., zo werd aangekondigd door het gemeentebestuur. Na de veiling zal de luchthaven beheerd worden door het winnende bedrijf. Dat bedrijf is verplicht om, naast het beheer, ook te zorgen voor een verbetering en uitbreiding van de infrastructuur, alsmede de commerciële uitbating van alle sectoren en diensten.

Volgens de aanbesteding zal het winnende bedrijf tussen 12 en 15 miljoen reais moeten voorzien om de luchthaven te renoveren en op te frissen. Belangstellenden moeten aanwezig zijn op 31 juli om 14h, in de vergaderzaal van Agerba, in het administratief centrum CAB langs de Avenida Paralela, in de hoofdstad Salvador. Meer details over de aanbesteding hier.

De luchthaven Jorge Amado ligt op 3km afstand van Ilhéus en staat op de 2de plaats van de luchthavens in het binnenland (dus niet in de hoofdsteden), beheerd door Infraero. De capaciteit bedraagt 700.000 passagiers per jaar. Het is een van de weinige kleinere luchthavens waar de 4 grote luchtvaartmaatschappijen opereren: Gol, Latam, Azul en Avianca.

Ilheus-Infraero-01

De landings- en opstijgingspiste heeft een lengte van 1.577m, beginnend aan het strand en eindigend voor een rivier, naast een avontuurlijk zicht voor de passagiers, ook een uitdaging voor de piloten.

Foto's: YouTube - Infraero

#Latam #Gol #JorgeAmado #Agerba #Avianca #Infraero #Azul #Bahia #Salvador #Ilhéus

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page