top of page
  • Observer

Lucky Hucky

Luc-Huck

Luciano Huck liet merken dat hij nog steeds andere ambities heeft naast zijn werk als TV-presentator. Op een voordracht voor 300 jongeren in Vila Velha (Espírito Santo) zei hij eergisteren: “Er zijn mensen die zeggen dat er geen honger meer bestaat in Brazilië, maar daar heb ik nog niets van gemerkt”, en, “Jair Bolsonaro is nog maar eens een vergissing van de Brazilianen”.

President Bolsonaro gaf gisteren een onrechtstreekse commentaar op de uitspraken van Huck, via een live op de sociale media. Hij deed dat door te verwijzen naar de veronderstelde ‘zwarte doos’ van de investeringsbank BNDES (Banco Nacional de Desenvolvimento Económico e Social), zeggende dat hij “alles zal onthullen wat hij (Huck) uitspookte”, refererend naar de aankoop van een privé jet door Huck, via een financiering door de BNDES: “Maandag zal het eerste deel van die zwarte doos onthuld worden, mensen die een privé straalvliegtuig aankochten. Allemaal eigenaars van een privé jet, allemaal vriendjes van de koning. Mensen die rondbazuinen dat we ons in het laatste hoofdstuk bevinden in de mislukking van Brazilië – ik ben een optie voor 2022. Dat kan best zijn, maar wij gaan aantonen wat jij uitspookte”, zo zei Bolsonaro, zich daarna richtend tot Pedro Guimarães, voorzitter van de overheidsbank Caixa Económica Federal: “3% intresten, goed of niet goed? Wil jij me een lening toestaan Pedro? Ik kan je afdanken hé Pedro. Sta je me een lening toe aan 3% om een privé jet te kopen Pedro? Dat is wat ik noem onverantwoordelijkheid. En dat gaan wij aantonen. Beeld u maar eens in, je gebruikt je naam, je bekendheid om een dergelijke aankoop te doen”.

PPHuc

In februari van vorig jaar raakte bekend via de blog Tijolaço dat het bedrijf Brisair Serviços Técnicos e Aeronáuticos Ltda met als aandeelhouders Luciano Huck en echtgenote Angélica (beiden werkzaam voor O Globo) een financiering losweekten bij de BNDES voor een bedrag van R$ 17,7 miljoen voor de aankoop van een privé jet (een Phenom 505, met de kenletters PP-HUC). De jaarlijkse intrestvoet werd vastgelegd op 3%, de afbetalingstermijn op 114 maanden. De bank gaf toen een nota uit waarin de financiering bevestigd werd en dat alle wettelijke regels voldaan werd.

Bolsonaro: “Zij zullen zeggen dat er niets onwettelijk aan is. Het is ook niet illegaal, en daarbij, er bestaat een contract, ze betalen 3% intresten. Maar wij gaan aantonen dat, of je nu straatarm bent, of welvarend, een succesvolle ondernemer, je er niet zal in slagen om een dergelijke overeenkomst af te sluiten, tenzij je een vriendje was van de koning of koningin destijds (hij bedoelt hiermee Lula of Dilma)”.

Luciano Huck kan zeker beschouwd worden als een succesvolle ondernemer en is een van de bestbetaalste presentators bij O Globo. Wat de intresten betreft, ter vergelijk: een doodgewone arbeider die een klein autootje wil kopen in Brazilië en hiervoor afhankelijk is van een financiering, betaalt jaarlijks 20 tot 22% aan intresten.

Lucky Hucky

Luciano Grostein Huck (46) is een van de bekendste televisiepresentators van Brazilië. Sinds 2000 is hij de centrale figuur van het programma “Caldeirão do Huck”, op zaterdagnamiddag uitgezonden door TV O Globo. Luciano heeft een Joodse afkomst. Zijn grootvader Mauricio Grostein was afkomstig uit Ekaterinoslav, in Oekranië. Huck studeerde rechten en journalistiek in de USP, de universiteit van São Paulo. Op 22-jarige leeftijd werd hij uitgenodigd door de krant Jornal da Tarde waar hij columnist werd. Tegelijkertijd begon hij als omroeper bij de radio Jovem Pan. In 1996 begon hij te werken voor het tv-netwerk Bandeirantes. Drie jaar later werd hij aangeworven door media gigant O Globo. Zijn programma kan in 115 landen bekeken worden, via de zender Globo Internacional. Zes jaren na elkaar won hij de prijs “Premio Extra de Televisão” als beste TV-presentator, georganiseerd door de krant Extra in Rio de Janeiro. Zijn programma ‘Caldeirão do Huck’ kreeg dezelfde premie, als beste gevarieerde TV-show, negen keer op een rij. In 2007 werd hij het doelwit van een aanklacht, geformuleerd door de gemeente Angra dos Reis, waar hij een buitenverblijf bezit. Zijn advokaten (een van hen was Adriana Ancelmo, echtgenote van de veroordeelde ex-gouverneur Sergio Cabral) konden ervoor zorgen dat de toenmalige gouverneur een decreet uitvaardigde om onregelmatige gebouwen (m.b.t. de milieuwetgeving) in die regio te regulariseren. Toch werd Huck in 2011 veroordeeld tot een boete van R$ 40.000 omdat hij hij zijn stukje strand had laten afsluiten met boeien.

Bron 1Bron 2

Foto's: Facebook

#BraziliëNieuwsOnline #JairBolsonaro #BNDES #PedroGuimarães #CaixaEconómica #LucianoHuck #OGlobo

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page