top of page
  • Observer

Lula blijft in de cel

Segunda-Turma-STF-Ric-Stuck

De vijf ministers van het 2de panel (foto) analyseerden vandaag twee habeas corpus verzoeken van ex-president Lula:

1 – Een eerste verzoek dat eerder (vorig jaar) door minister Felix Fischer van het STJ (Superior Tribunal de Justiça) afgewezen werd,

2 – Het tweede waarin de onpartijdigheid van de voormalige rechter Sérgio Moro in twijfel getrokken wordt, toen hij zijn oordeel uitsprak over de zaak van het triplex appartement.

Het eerste verzoek werd afgewezen met 4 stemmen (Edson Fachin, Gilmar Mendes, Celso de Mello en Cármen Lúcia tegen 1 (Ricardo Lewandowsky).

Ook het tweede verzoek kende geen genade in de ogen van 3 van de vijf ministers: Edson Fachin, Celso de Mello en Cármen Lúcia.

Lula’s advocaat Cristiano Zanin (boven op de foto) vroeg, indien er vandaag geen tijd zou zijn om de verzoeken tot in vrijheidstelling te analyseren, dat het tribunaal de ex-president zou vrijlaten in afwachting d.m.v. een voorlopig besluit, tot dat het hof de analyse definitief beëindigt.

Parlementairen van de arbeiderspartij PT bleven wachten voor het gebouw van het STF, o.a. senator Jaques Wagner, Paulo Rocha en Humberto Costa. Ook militanten van de MST waren aanwezig.

Vergeefse moeite, het zal voor een andere keer zijn.

Foto: Ricardo Stuckert Filho - Fotos Públicas

#BraziliëNieuwsOnline #JaquesWagner #PauloRocha #FelixFischer #GilmarMendes #MST #CelsodeMello #HumbertoCosta #PT #STJ #Lula #CarmenLúcia #CristianoZanin #EdsonFachin #STF #SérgioMoro

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page