top of page
  • Observer

Lula: en nu naar links kameraad!

Sid-Lula

Vandaag raakte bekend, voornamelijk via de sociale media, dat de gebruikers van de app Waze, de stem van ex-president Lula kunnen downloaden om de instructies te geven bij navigeren in het verkeer.

De nieuwe stem is een nabootsing van Lula’s enigszins hese stemgeluid, en brengt een mengeling van instructies en herkenbare uitspraken als als “Hier naar links kameraad”, of bij het begin van een rit “Ben je klaar? Ik wel: wij gaan hier de productie in handen nemen!”. Alle opnames geven de maniertjes weer van Lula, en zinnetjes die van hem bekend zijn. Wanneer hij zegt “Hier naar links”, dan klinkt de animatie door; wanneer hij aangeeft dat er rechts moet afgeslagen worden, dan klinkt de stem eerder chagrijnig.

Een en ander werd mogelijk omdat Waze sinds 2017 een functie ter beschikking stelt om een stem op te nemen: eender wie kan de basisinstructies inspreken en opnemen. Iemand maakte daar gebruik van, imiteerde de stem van Lula bij het opnemen en stelde ze ter beschikking bij een groep op het internet. Voor de geïnteresseerden, ziehier de link.

Waze-Lula

Waze stelde eerder al bekende stemmen ter beschikking, i.s.m. bedrijven, op bepaalde tijdstippen in het jaar. Momenteel zijn de stemmen beschikbaar van tekenfilmfiguren Scooby-Doo en Salsicha, humorist Fábio Porchat en het personage Sid uit de film Ice Age.

Uiteraard is Lula’s stem in het Portugees en als dusdanig voornamelijk bestemd voor Braziliaanse gebruikers van de app (uitgezonderd Bolsonaro fans).

Bron

Foto: Fotos Públicas - Ricardo Stuckert

#FábioPorchat #BraziliëNieuwsOnline #Salsicha #Sid #Waze #ScoobyDoo #IceAge #Lula

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page