top of page
  • Observer

Lula & Fachin: aangekondigde slachtoffers?

Edson-Fachin

Minister/rechter Edson Fachin (foto), een van de 11 magistraten bij het opperste gerechtshof STF, tevens relator van de Lava Jato operatie, maakte bekend dat hij en zijn familie bedreigd werden. Twee van de drie bussen, gebruikt in de karavaan van ex-president Lula doorheen de zuidelijke staten, werden door kogels geraakt. Niemand werd gewond.

Rechter Edson Fachin richtte een officieel verzoek aan Cármen Lúcia, de voorzitster van het STF, tot versterking van zijn persoonlijke veiligheid, en die van zijn familie in Curitiba: “Ik maak me niet alleen zorgen over de rechtspraak in mijn functie, maar ook voor de veiligheid van mijn familieleden. Ik heb dit thema besproken met de instanties, vooral de bedreigingen gericht aan leden van mijn familie”, aldus de rechter in een interview met journalist Roberto D’Avila van GloboNews. De minister gaf verder geen details over de herkomst en de aard van de bedreigingen, ook niet van wie ze mogelijk uitgaan.

Lula

Drie kogels werden afgevuurd op twee autobussen van de karavaan die ex-president Lula en leden van de arbeiderspartij vervoeren van de ene zuidelijke stad naar de andere. De aanslag zou gebeurd zijn tussen de steden Quedas de Iguaçu en stad Laranjeiras do Sul, dit volgens de PT. Lula zelf was er niet bij, hij was al aangekomen op zijn bestemming (Universidade Federal da Fronteira Sul) via een helikopter. Tegenstanders van de partij en zelfs enkele leden van de politie sluiten niet uit dat het om gefingeerde aanslag gaat, opgezet met het doel om hem een slachtofferrol toe te kennen. Journalisten die meereizen met de karavaan beweren dat ze geen enkel schot hoorden op het tijdstip van de aanslag, zoals aangegeven door de PT.

Onibus-Bala

De karavaan en de toespraken van de ex-president worden ernstig gehinderd door protesterende tegenstanders die toegangswegen blokkeren en met eieren naar Lula en zijn medestanders gooien. Eerder deze week werd een reporter van O Globo fysiek aangevallen en bedreigd met een wapen door een van de veiligheidsmensen van de PT.

Foto's: Fotos Públicas - AGPT - Tânia Rêgo - Agência Brasil

#RobertoDAvila #LaranjeirasdoSul #Lula #PT #GloboNews #CarmenLúcia #OGlobo #EdsonFachin #STF #QuedasdeIguaçu

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page