top of page
  • Observer

Lula is extreem tevreden


President Lula deed vandaag zijn eerste "live' via de sociale media, en liet zich interviewen door de presentator van EBC (Empresa Brasil de Comunicação), Marcos Uchôa (hierboven). Het gaat om een strategie van Secom (het secretariaat voor communicatie van de president) om toe te laten dat de leider van het land zich rechtstreeks tot de bevolking richt. Hij zei o.m. dat hij extreem tevreden is met de inspanningen die zijn regering tot nog toe deed..


"Hervormingen doorvoeren en heropbouwen is veel moeilijker dan iets nieuws opbouwen. Aangezien wij een een geschiedenis hebben van een overheidspolitiek met vele goede resultaten, besloten we om dit beleid te hernemen, en om vanaf 2 juli een groot programma voor nationale ontwikkeling te lanceren, met infrastructuurwerken in alle sectoren".


Gedurende het interview zei hij tegen Uchôa dat hij bij de aanvang van zijn regering geconfronteerd werd met 14.000 stilgelegde werken, waarvan enkel al 4.000 in de sector onderwijs: "De bevolking zal wat geduld moeten hebben, want in onze regering is er geen sprake van fake news".


Lula benadrukte ook het belang van het programma "Desenrola Brasil" dat schuldenaars en schuldeisers samen wil brengen om te onderhandelen over de schulden en om het aantal wanbetalers te verminderen:


"We zijn bezorgd om een uitweg te vinden voor 72 miljoen Braziliaanse mannen en vrouwen met schulden.Zij staan op de zwarte lijst van Serasa, ofwel kunnen ze de schuld van hun kredietkaart niet meer vereffenen die ze gebruikten om eten te kopen, of om de pandemie het hoofd te bieden. Die mensen willen wij helpen".


Een andere belofte van Lula is de herneming van het programma "Minha Casa, Minha Vida", met insluiting van de middenklasse:


"De kerel met een inkomen van R$ 8.000, 10.000 of 12.000 wil ook een eigen huis, een betere woning. We zullen dus moeten zorgen dat we het aankunnen om huizen te bouwen voor al die mensen. We moeten alle segmenten van de samenleving in acht nemen opdat de mensen zich gesteund voelen door de regering".


De president kwam ook terug op de ontmoeting van de dag voordien, met de voorzitster van de Europese Commissie, Ursula Von der Leyen. Hij bevestigde dat zijn regering een overeenkomst wenst tussen Mercosur en de Europese Unie, maar zonder de verplichting van de regering om aankopen te doen.


"Ik zei haar dat we een probleem hebben en niet accepteren dat overheidsaankopen worden opgenomen in de overeenkomst, want dan benadelen we de kleine en middelgrote Braziliaanse bedrijven. Zij antwoordde: president, zet maar op papier wat jullie belangrijk vinden. Wij zetten het ook op papier en dan zien we wel of we tot een akkoord komen tegen het einde van het jaar".


Lula minimaliseerde ook nog eventuele conflicten met de landbouwsector en zei "indien het om een ideologisch probleem gaat, dan vraag ik enkel wat geduld".


Agência Brasil


Afbeelding: Reproductie YouTube

4 weergaven0 opmerkingen
bottom of page