top of page
  • Observer

Lula is mij iets schuldig


De eigenaar van TV Record, "Bispo" Edir Macedo, zei in een video die hij via de sociale media publiceerde, dat hij president Luis Inácio Lula da Silva een gunst bewees toen die in 2011 te horen kreeg dat hij keelkanker had. Macedo beweerde dat hij voor Lula bad maar dat de leider van de PT hem "nooit gunsten" verleende.


"Lula stond acht jaar lang aan het hoofd van de regering. Hij deed enkel wat hij moest doen, net als bij andere omroepen, de regeringspropaganda laten uitzenden. Uiteraard betaalde hij daarvoor, hij kwam de afspraken na. Maar ik ben hem niets schuldig"


"Vraag wat hij me gaf, wat hij aan de kerk (IURD - Igreja Universal do Reino de Deus) gaf, aan Record. Hij gaf niets. Hij is me iets schuldig. Niet aan mij, maar aan God. God gebruikte ons toen hij (Lula) keelkanker had. Ik bad voor hem, hij liet zich behandelen in het Einstein hospitaal en hij genas. Ik bedoel, ik bewees hem een dienst. Bolsonaro is van hetzelfde laken een pak”.


Het is nog maar 4 dagen geleden dat onderstaand bericht in de Braziliaanse pers verscheen:


De presentator José Eduardo van het programma Balanço Geral, van de lokale zender van TV Record in Itapuá (Salvador), manifesteerde zich voor het eerst in het openbaar over de klacht dat drie medewerkers van de omroep geld hadden weggesluisd van donaties van kijkers, geld dat bedoeld was voor een kind dat behandeld werd voor kanker, en waarvan het verhaal op de televisie verscheen. Geschat wordt dat de drie verdachten minstens R$ 800.000 op hun eigen rekening lieten storten, via het instant betalingssysteem Pix.

Eduardo, die de zaak ontdekte, begon zijn programma pratend over 'eerlijkheid', verdedigde zijn eigen geschiedenis en zei dat hij trots was op de ploeg die met hij dagelijks samenwerkt. Hij zei ook dat de schuldigen moesten gestraft worden.

Het bedrag dat de medewerkers van Record wisten om te leiden is klein grut vergeleken met de miljarden die de kerk decennia lang opstreek door de hemel te koop aan te bieden.


Misschien moet er gebeden worden voor de bisschop zodat hij inziet dat de hemel niet te koop is, noch minder dat zijn kerk de bank van de Almachtige is.


Foto: Twitter

4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page