top of page
  • Observer

Lula mentaal ziek?

Lula-Hardt

Plaatsvervangende rechter Gabriela Hardt uit Curitiba, bepaalde gisteren de termijnen voor de laatste argumenten van de aanklagers en de verdediging van ex-president Lula m.b.t. het proces rond het buitenverblijf in Atibaia. Lula is een van de 13 beklaagden in dat proces, in het kader van het Lava Jato onderzoek.

Volgens het besluit van de rechter krijgt het openbaar ministerie negen dagen tijd om zich te manifesteren, beginnend na 30 november. Petrobras krijgt twee dagen, tussen 11 en 12 december. De verdediging van de beklaagden krijgt tien dagen, vanaf 13 december. Omwille van de eindejaarsrecessie van de gerechtelijke instanties, van 20 december tot 6 januari, eindigt de termijn voor de verdediging om de laatste argumenten in te dienen, op 7 januari.

Door dit alles zal er pas een uitspraak komen in 2019.

Lula werd beschuldigd voor het ontvangen en witwassen van steekpenningen d.m.v. de verbouwing en decoratie van het buitenverblijf. Hij zit reeds een andere straf uit omdat hij veroordeeld werd door de rechtbank van tweede aanleg in de zaak van het triplex appartement in Guarujá.

Bij het aanvaarden van de aanklacht in 2017, zei toenmalige rechter Sérgio Moro dat de ex-president zich gedroeg als de eigenaar van de sítio, ook al stond het eigendom niet op zijn naam.

Onder de bewijzen die door de rechter aangeduid worden bevinden zich allerlei persoonlijke voorwerpen van de ex-president en zijn echtgenote Marisa Leticia die door de federale politie aangetroffen werden bij een huiszoeking in de sítio.

Lula mentaal ziek?

Volgens columnist Cláudio Humberto van Diário do Poder zouden politici van de arbeiderspartij (PT) journalisten benaderd hebben om de informatie te “planten” dat ze zich zorgen maken om de mentale gezondheid van hun leider, verwijzend naar plotse humeurwijzigingen, verslagenheid en zelfs “stukken geheugenverlies”. Het doel, aldus de columnist, bestaat erin om een klimaat te scheppen van medelijden waardoor hogere gerechtelijke instanties een humanitair besluit zouden nemen om Lula weg te halen uit de gevangenis en om hem huisarrest op te leggen. De PT-politici zouden zich zorgen maken over de andere processen tegen de ex-president, inclusief de boven vermelde zaak van het buitenverblijf, die zouden kunnen leiden tot nieuwe veroordelingen.

Lula en zijn aanhangers beschouwen Sérgio Moro niet meer als de strengste rechter en vinden dat Gabriela Hardt strenger optreedt. Het verspreiden van de geruchten over Lula zou begonnen zijn in vriendschappelijke publicaties met termen als “ocharme”, “op leeftijd en verslagen” en zelfs “deels vergeten”.

Bron 1Bron 2

#MarisaLetícia #DiáriodoPoder #SítioAtibaia #BraziliëNieuwsOnline #CláudioHumberto #TriplexGuarujá #Petrobras #GabrielaHardt #Lula #SérgioMoro

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page