top of page
  • Observer

Lula: Moro is partijdig

Lula-RS-Facebook

De verdediging van ex-president Lula diende een nieuwe aanvraag in bij het hoogste gerechtshof STF om in vrijheid gesteld te worden. In het document beschuldigt Lula de federale rechter Sérgio Moro, toekomstige minister van justitie in de regering Bolsonaro, ervan om zijn neutraliteit te hebben verloren om hem verder te vervolgen.

Lula’s advocaten vragen aan het STF om de partijdigheid van Moro te erkennen en om alle processen m.b.t. het triplex appartement in Guarujá (waarvoor Lula veroordeeld en opgesloten werd) ongeldig te verklaren. De verdedigers gaan verder dan dat en vragen dat alle onderzoeken en processen tegen ex-president Luiz Inácio Lula da Silva die tot nog toe in handen waren van Sérgio Moro, zoals de aanklachten van het aanvaarden van smeergelden door het bedrijf Odebrecht om de verbouwingen van het buitenverblijf (sítio) in Atibaia, en de aankoop van een stuk grond voor het instituut Lula te financieren, geannuleerd worden.

Lula zit opgesloten in een cel van de federale politie in Curitiba sinds april van dit jaar, nadat de rechtbank van 2de aanleg zijn veroordeling aanvaardde en de straf verhoogde naar 12 jaar en 1 maand opsluiting voor corruptie en het witwassen van geld m.b.t. het triplex appartement in Guarujá.

Het nieuwe verzoek tot een ‘habeas corpus’ werd vorige zaterdag ingediend bij minister/rechter Edson Fachin van het STF.

Foto: Ricardo Stuckert - Facebook

#Atibaia #BraziliëNieuwsOnline #JairBolsonaro #Curitiba #Guarujá #Lula #EdsonFachin #STF #SérgioMoro

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page