top of page
  • Observer

Lula: “Noordoostelingen mogen niet stemmen op dat monster!”

LulaSBDC

Er zal wel geen enkele Braziliaan zijn die hoopte op een verzachting van de polarisatie na de eerste kiesronde, wel beseffend dat het om ijdele hoop zou gaan. De twee overblijvende kemphanen doen daar ook geen moeite voor, integendeel. De uitspraak van Bolsonaro omtrent de noordoostelingen was olie op het vuur. Hij zei:

“Lula won in 9 van de 10 deelstaten met de hoogste cijfers van analfabetisme. Weten jullie om welke staten het gaat? Die van het noordoosten. Waar links het voor het zeggen krijgt, stijgt het analfabetisme, het gebrek aan cultuur, de werkloosheid en het gebrek aan hoop. En zo gaat dat in gans de wereld”.

Ex-president Lula reageerde op deze verklaringen tijdens een toespraak in São Bernardo do Campo waar hij door de straten ging, samen met o.m. Fernando Haddad (foto).

“Wie ook maar één druppel noordoostelijk bloed in zijn aderen heeft, mag niet stemmen op deze negationist, dit monster dat het land regeert. Hij moet een lesje krijgen. Net hij op wie gestemd wordt door de militie, degenen die de dood van Marielle Franco op hun geweten hebben, of door zij die verantwoordelijk zijn voor de vele doden tijdens de pandemie, hij die stemmen ronselt bij de bende die geleid wordt door Fabrício Queiroz, mensen die de ‘rachadinhas’ van zijn familie organiseerden in Rio de Janeiro”

Lula sloeg hard terug en bevestigde dat de noordoostelingen hielpen om elke “meter asfalt” te leggen in Brazilië.

“Mensen die analfabeet zijn, treffen geen schuld. Zij bleven analfabeet omdat dit land nooit een regering had die zich bekommerde om opvoeding. De steden São Bernardo of Santo André kregen nooit het recht op een federale universiteit. Het was een metaalarbeider, bijna een analfabeet die een universiteit naar hier bracht”, zo zei Lula. De ex-president regeerde het land van 2003 tot 2010.

Bron

Foto: Twitter - Ricardo Stuckert

#JairBolsonaro #FabrícioQueiroz #SantoAndré #MarielleFranco #Lula #SãoBernardodoCampo #BRNieuws

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page