top of page
  • Observer

Lula opnieuw veroordeeld

Sitio-Atibaia

Plaatsvervangende rechter Gabriela Hardt veroordeelt ex-president Lula tot 12 jaren en 11 maanden opsluiting voor corruptie en witwassen van steekpenningen m.b.t. de sítio (buitenverblijf) van Atibaia.

De nieuwe straf betreft de veronderstelde ontvangst van smeergelden van o.m. de aannemers Odebrecht, OAS en Schahin Engenharia, voor een totaalbedrag van R$ 1 miljoen. Met dat geld werd de verbouwing van de sítio gefinancierd. Lula zit sinds vorig jaar 7 april opgesloten in een cel op de hoofdzetel van de federale politie in Curitiba, waar hij een straf uitzit van 12 jaren en 1 maand voor een gelijkaardige veroordeling in het proces omtrent een triplex appartement in Guarujá.

De sítio staat officieel op naam van Fernando Bittar, zoon van een vriend van Lula, en ex-burgemeester van Campinas Jacó Bittar.

Het Lava Jato onderzoek wees uit dat de sítio drie hervormingen doormaakte: eentje onder het commando van veehouder José Carlos Bumlai, eveneens een vriend van de ex-president, t.b.v. R$ 150.000, de tweede door Odebrecht t.b.v. R$ 700.000 en de derde door OAS die de keuken verbouwde voor een bedrag van R$ 170.000.

Fernando Bittar ontkende dat hij betaalde voor die hervormingen, en dat hij niet weet of Lula en Marisa (de overleden echtgenote van de ex-president) ervoor betaalden.

Meer hierover:

https://brazilienieuws.online/2019/01/09/lula-weldra-nieuwe-veroordeling/ https://brazilienieuws.online/2018/11/10/ai-ai-die-sitio/ https://brazilienieuws.online/2018/11/15/welles-nietes/

Bron

Foto: Polícia Federal

#JoséCarlosBumlai #OAS #SítioAtibaia #BraziliëNieuwsOnline #Odebrecht #Curitiba #FernandoBittar #Schahin #Guarujá #GabrielaHardt #Lula

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page