top of page
  • Observer

Lula verliefd

JanjaLula

De bekendmaking dat ex-president Lula verliefd is en trouwplannen heeft zo gauw hij in vrijheid gesteld wordt, viel niet in goede aarde in nauwe kringen van de PT-leider. Het was ex-minister, economist Luiz Carlos Bresser-Pereira die de zaak aan het licht bracht via zijn Facebook pagina, vorige zaterdag.

Het gaat om Rosângela da Silva (52), sociologe en al 16 jaren in dienst van de waterkrachtcentrale Itaipu Binacional (langs de rivier Paraná, aan de grens met Paraguay). De vrouw staat bekend onder de bijnaam Janja. De benoeming van Janja werd in 2004 bekrachtigd door de toenmalige Ceo van Itaipu Binacional, Jorge Samek, een ‘historische petista’ in Paraná. Lula en Nanja leerden elkaar kennen ten tijde van de ‘Caravanas de Cidadania’ waarbij Lula door het land trok en 359 steden bezocht (in het begin van de jaren negentig). Sindsdien zijn ze erg bevriend. De echte romance begon ongeveer een jaar voordat de ex-president opgesloten werd in Curitiba. Janja bezit een bachelorgraad, een diploma in sociale wetenschappen, een postgraduaat in geschiedenis van de federale universiteit van Paraná (UFPR), evenals een MBA in sociaal management en duurzame ontwikkeling. De sociologe werkt op het gebied van sociale verantwoordelijkheidsprogramma’s van Itaipu Binacional, maar werd tussen 2012 en 2016 voor drie jaar en negen maanden aan Eletrobras toegewezen. Op Facebook heeft zij onder haar vrienden een kleindochter van Lula en beiden delen regelmatig dezelfde berichten. Op hetzelfde sociale netwerk deelde Janja verscheidene berichten ter ondersteuning van de vrijlating van haar vriend. Voor de verkiezingen voerde zij ook campagne voor Fernando Haddad en toenmalige kandidaat vicepresident Manuela D’Ávila.

Moet het nieuws ernstig genomen worden? Lula’s officiële pagina volgt de sociologe niet op de sociale netwerken. De ex-president was 43 jaren gehuwd met Marisa Letícia, tot haar overlijden in 2017, aan de gevolgen van een beroerte. Sindsdien heeft Lula nooit een relatie bekendgemaakt.

Voormalig minister Luiz Carlos Bresser Pereira onthulde dat Lula van plan is om te trouwen zodra hij de gevangenis verlaat. Hij bezocht de voormalige president in het hoofdkwartier van de federale politie, afgelopen donderdag in Curitiba. Later zei hij over de toestand van zijn vriend: “Hij verkeert in een goede fysieke en mentale gezondheid. Zijn grootste zorg bestaat momenteel in de verdediging van de soevereiniteit van zijn volk, de vereniging van alle Brazilianen om Brazilië te verdedigen tegen de huidige toestanden”. Kort daarna vertelde Bresser over Lula’s vriendin: “Hij is verliefd en zijn eerste project na een vrijlating is een huwelijk.”

Degenen die het dichtst bij Lula stonden, wisten al van de verkering, die begon voordat de voormalige president werd gearresteerd, maar bleven altijd erg discreet.

Bron 1Bron 2Bron 3

Foto's: Facebook

#ItaipuBinacional #MarisaLetícia #BraziliëNieuwsOnline #LuizCarlosBresserPereira #Janja #Curitiba #Paraguay #Facebook #CaravanasdeCidadania #Lula #Parana

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page