top of page
  • Observer

Lula weldra vrij?

LulaLivre

Het tweede panel van het hooggerechtshof (STF) zal naar verwachting een nieuw verzoek tot habeas corpus voor ex-president Lula beoordelen in december. Het proces werd vandaag vrijgegeven door minister Edson Fachin, de verantwoordelijke relator. Ricardo Lewandowski, voorzitter van het tweede panel zal de juiste datum bepalen.

De argumenten van Lula’s verdedigers voor dit nieuwe verzoek: zij zeggen dat het vertrek van rechter Sérgio Moro voor het ambt van minister van justitie in de nieuwe regering o.l.v. Jair Bolsonaro, aantoont dat de magistraat partijdig is en dat hij handelde uit “politieke” overwegingen.

De advocaten willen dat de beoordelingen van Moro tegen Lula als verdacht beschouwd worden en dat alle processen m.b.t. het triplex appartement waarvoor Lula veroordeeld werd, geannuleerd worden.

Moro zelf ontkent eender welke onregelmatigheid in zijn gedrag en zegt dat zijn beslissing om in te gaan op de uitnodiging van verkozen president Jair Bolsonaro, plaatsvond na de genomen maatregelen, waaronder Lula’s veroordeling.

Minister Ricardo Lewandowski liet inmiddels weten dat het verzoek inderdaad in december kan beoordeeld worden. Minister Edson Fachin suggereerde in de vrijgave van het oordeel dat dit zou gebeuren tijdens de sessie van dinsdag 4 december.

Het tweede panel bestaat, naast voorzitter Lewandowski en relator Edson Fachin, uit Cármen Lúcia, Gilmar Mendes en decaan Celso de Mello.

Foto: Fotos Públicas - Cláudio Kbene

#RicardoLewandowski #BraziliëNieuwsOnline #JairBolsonaro #GilmarMendes #CelsodeMello #Lula #CarmenLúcia #EdsonFachin

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page