top of page
  • Observer

Lula X Bolsonaro

Lula-Bolsonaro

Het jarenlange haatprediken tussen “coxinhas” (rechts) en “mortadelas” (links) heeft zijn (ongewenst) doel bereikt. “Wij en zij” zouden lijnrecht tegenover elkaar komen te staan, verondersteld dat de verkiezingen van volgend jaar nu mochten plaatsvinden. Dit wordt duidelijk na het bekend maken van de resultaten van een nieuwe Ibope peiling, gepubliceerd in de krant O Globo, door de bekende columnist Lauro Jardim.

In alle scenario’s van de uitslagen, haalt ex-president Lula minimum 35 % en maximum 36 % van de stemmen in de eerste ronde. De uiterst rechtse kandidaat Jair Bolsonaro zou 15 % halen indien hij geconfronteerd wordt met Lula, en 18 % indien zijn tegenstander Fernando Haddad (PT) zou zijn (in de veronderstelling dat Lula niet zou kunnen deelnemen omwille van gerechterlijke problemen). Marina Silva haalt de derde plaats, in alle scenario’s.

Dit betekent dat Lula en Bolsonaro lijnrecht tegenover elkaar zouden komen te staan in de tweede ronde, een situatie die te danken is aan de scherpe polarisatie waar beiden verantwoordelijk voor zijn. Arm Brazilië.

#Ibope #BraziliëNieuwsOnline #FernandoHaddad #JairBolsonaro #MarinaSilva #Lula #OGlobo #LauroJardim

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page