top of page
  • Observer

Macron: Dat is niet de houding van een president!

Macron-Bolso

Tijdens een programma van CNews over de leiders van de recente samenkomst van de G7, vorige maand in Biarritz, is een fragment te zien waarin de Franse president Emmanuel Macron zich kritisch uitlaat over Jair Bolsonaro tegen de Chileense leider Sebastian Piñera en de Duitse kanselier Angela Merkel die hem beiden gelijk geven.

Macron had het met Piñera over de belediging aan het adres van zijn echtgenote Brigitte door de Braziliaanse president. Het was Piñera die erover begon door de eerdere uitspraak van de Franse president als “ongelooflijk” te bestempelen. Macron deed dat tijdens een persconferentie waar hij zei dat hij bedroefd was, vooral voor de Braziliaanse vrouwen, dat hun president zich op een dergelijke manier gedroeg. Macron antwoordde Piñera: “Natuurlijk, ik moest wel reageren, dat begrijpt u toch?” , en: “Ik wou vredevol overkomen, correct zijn, constructief met deze ‘kerel’, en zijn soevereiniteit respecteren. Maar dat kon ik niet aanvaarden”, zo legde hij uit. Op dat moment voegde Merkel zich bij het gezelschap met een krachtig “neen!” .

Hier hield het niet mee op. Macron luchtte zijn hart op over de manier waarop zijn minister van Buitenlandse Zaken Jean-Yves Le Drian behandeld werd door Bolsonaro toen die op bezoek was in Brazilië, waarbij deze laatste hun ontmoeting cancelde omdat Bolsonaro naar de kapper wou: “Weet u, toen mijn minister van Buitenlandse Zaken daar was, had hij hem moeten ontvangen, maar besloot op het laatste moment om zijn haar te laten knippen. Hij liet zichzelf hierbij filmen. Sorry, maar dat is niet de houding van een president”.

Bron

Foto: Fotos Públicas - Frederico Mellado - ARG

#EmmanuelMacron #BraziliëNieuwsOnline #BrigitteMacron #JairBolsonaro #AngelaMerkel #G7 #SebastianPiñera

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page