top of page
  • Observer

Maia: hervorming sociale zekerheid nodig

Maia01

Rodrigo Maia (foto), voorzitter van de kamer van volksvertegenwoordigers, gaf vandaag een toespraak in het instituut “Fundação Getulio Vargas”, in Botafogo, Rio de Janeiro. Maia deed er geen doekjes rond en zei onomwonden dat hij hoopt op de uitvoering van een hervorming in de sociale zekerheid. Die uitvoering zou een fiscaal evenwicht als gevolg hebben waarbij de staatskas weer in balans kan gebracht worden. Hij voegde er aan toe dat Brazilië zonder deze hervorming regelrecht afstevent op gelijkaardige toestanden als in de staat Rio de Janeiro waar ambtenaren en gepensioneerden van de staat in kwestie hun lonen en uitkeringen nauwelijks nog kunnen betaald worden, ofwel met grote vertragingen.

De rampzalige toestand van het enorme gat in de begroting van Rio de Janeiro leidde al tot schrijnende toestanden en files waarbij gepensioneerden in de rij staan voor een ‘cesta básica’ (voedselpakket), uitgedeeld door liefdadigheidsinstellingen en/of medelevende burgers. Velen onder hen kunnen hun rekeningen niet meer tijdig betalen, of de nodige medicijnen bekostigen.

Gouverneur Pezão (van de staat RJ) vond het intussen wel nodig om een openbare aanbesteding uit te schrijven t.w.v. R$ 2,518 miljoen, dit voor het inhuren van een luchtvaart taxibedrijf om altijd klaar te staan met een klein straalvliegtuig met alle luxe, om leidende figuren van de overheid van Rio de Janeiro naar verschillende hoeken van Brazilië te vliegen wanneer nodig.

Foto: Wilson Dias - Agência Brasil
0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page