top of page
  • Observer

Mandetta: de gezondheidszorg zal in elkaar stuiken

UTI

Minister van Volksgezondheid Luiz Henrique Mandetta, kondigde aan dat de stijging van de curve, m.b.t. de transmissie van het nieuwe coronavirus, in de komende 10 dagen te zien zal zijn, met een snelle toename van het aantal besmettingen in april, mei en juni. Volgens de minister zal het Braziliaanse systeem van de gezondheidszorg tegen het einde van april in elkaar stuiken.

“Het is duidelijk. Aan het einde van april stuikt het systeem van gezondheidszorg in elkaar. Dat betekent: zelfs als je de zorg kan betalen, zullen er geen bedden meer beschikbaar zijn”. Hij zei dat, naast president Bolsonaro gezeten, tijdens een videoconferentie, samen met ondernemers, over de maatregelen in de strijd tegen het virus.

Mandetta meent dat de daling van de curve pas in september zal te zien zijn, en dat de top van het aantal besmettingen op dezelfde hoogte zal blijven gedurende 5 maanden: “Wij maken modellen op, om te zien of we door een maximale aandacht te schenken aan ouderlingen, de curve enkele malen kunnen doorbreken”.

De minister voorziet dat de meerderheid van de besmette patiënten – tussen 80% en 85% – enkel medische oriëntatie nodig heeft en koortswerende middelen moet nemen. De rest, 15%, zal geïnterneerd moeten worden, en dat betekent een overvloed aan zieken. Volgens zijn berekeningen zal 5% daarvan intensieve zorgen nodig hebben.

Bron

Foto: Fotos Públicas - Anselmo Cunha - PMPA

#BraziliëNieuwsOnline #JairBolsonaro #LuizHenriqueMandetta #Coronavirus #COVID19

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page