top of page
  • Observer

Manuela D’Ávila: oplossing enkel mogelijk via politieke vrede

ManDavila

Voor Manuela D’Ávila, lid van de communistische partij PCdoB en voormalige kandidate als vicepresident, moet er eerst politieke vrede komen in het land om een plan te kunnen opmaken tegen de verspreiding van het coronavirus. Ze zei dat in een interview met CNN Brasil.

“Zonder een samenwerking tussen de verschillende politieke krachten in dit land, zal het onmogelijk zijn om een uitweg te formuleren die de Braziliaanse bevolking ten goede komt”, zo zei zij. Ze herinnerde eraan dat de presidenten van andere landen, zoals de Verenigde Staten en Frankrijk, de strijd tegen het virus al zien als een oorlog: “Daarom moet er vrede komen in Brazilië”, zo vindt zij.

Volgens Manuela zijn de maatregelen van de regering Bolsonaro ontoereikend: “Ten eerste omdat er geen samenwerking is tussen de autoriteiten en de politieke krachten. Ten tweede omdat de omvang van de crisis onderschat werd”.

Manuela D’Ávila wees op het belang van maatregelen die moeten genomen worden om de zwaksten in de Braziliaanse maatschappij te beschermen in deze periode, zoals de verlenging van zwangerschapsverloven, het openen van kinderdagverblijven om de kinderen van medische zorgwerkers op te vangen en een speciale aandacht voor het huiselijke geweld dat zeker zal toenemen door de verplichte quarantaine.

Net als Ciro Gomes (PDT) en Guilherme Boulos (PSOL) al eerder suggereerden, wil zij ook het uitgavenplafond laten herzien: “We moeten goed beseffen dat de zwakkeren in onze maatschappij niets meer te eten zullen hebben indien we niet snel ingrijpen en maatregelen nemen omtrent de inkomensverdeling”.

Bron

Foto: Rovena Rosa - Agência Brasil

#CiroGomes #CNNBrasil #BraziliëNieuwsOnline #ManuelaDAvila #PCdoB #GuilhermeBoulos

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page