top of page
  • Observer

Manuela in opspraak

Manuela

In zijn getuigenis, bekendgemaakt door Globo News, zegt hacker Walter Delgatti (bijnaam ‘Vermelho’ =rood), dat het contact met de bekende journalist Glenn Greenwald aangeleverd werd door ex-volksvertegenwoordigster en ex-kandidate vicepresident (naast Fernando Haddad – PT), Manuela D’Ávila (PCdoB).

Delgatti zei ook dat de gespreksfragmenten die hij doorspeelde aan Greenwald, de man achter de website The Intercept, niet gebaseerd waren op financiële vergoedingen.

Volgens ‘Vermelho’ ontdekte hij in maart van dit jaar hoe hij toegang kon krijgen tot de telefoons van de autoriteiten. Dit werd volgens hem mogelijk nadat hij erin slaagde om het Telegram account van een procureur in Araraquara (Marcel Zanin Bombardi) binnen te dringen. Het gaat om een magistraat die een aanklacht tegen hem indiende voor het dealen van drugs, na de inbeslagname van geneesmiddelen als Rivotril (Clonazepam) en Xanax (Alprazolam) in zijn woning.

Vanuit het account van deze procureur slaagde hij erin om toegang te krijgen tot een groep van procureurs van de republiek. Van daaruit bekwam hij het nummer van de voormalige procureur-generaal Rodrigo Janot, gevolgd door de nummers van drie procureurs in het Lava Jato onderzoek. Een van hen was de coördinator Deltan Dallagnol.

Volgens Delgatti is het onmogelijk om de inhoud van de berichten te vervalsen, omwille van het gebruikte formaat van de app (Telegram).

Hij verklaarde dat hij vervolgens contact opnam met Manuela D’Ávila die hem in eerste instantie niet geloofde, maar wel nadat hij een audio stuurde, een opname van een gesprek tussen enkele Lava Jato procureurs. Tenslotte zou Glenn Greenwald contact gelegd hebben met hem, zeggende dat de gespreksfragmenten van publiek belang waren.

In de getuigenis, volgens Globo News, zei Delatti dat hij niets wijzigde aan de inhoud van de gesprekken waartoe hij toegang kreeg via Telegram. Via de agenda van procureur Deltan Dallagnol zou hij de telefoonnummers van minister Sérgio Moro, ‘desembargador’ Abel Gomes en rechter Flávio Lucas, uit Rio de Janeiro op deze manier bekomen hebben. ‘Vermelho’ beweert dat hij de inhoud van de app Telegram van Sérgio Moro niet opende, noch die van de federale magistraten. Manuela D’Ávila gaf tot nog toe geen commentaar.

Bron

Foto: Fabio Rodrigues Pozzebom - Agencia Brasil

#DeltanDallagnol #RodrigoJanot #BraziliëNieuwsOnline #LavaJato #ManuelaDAvila #TheIntercept #GlennGreenwald #GloboNews #SérgioMoro

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page