top of page
  • Observer

Marcelo Crivella krijgt modder naar zijn kop

RJCH2

Rio de Janeiro werd gisteren getroffen door zware regens met erge gevolgen in de westelijke zone. Drie mensen kwamen om het leven in de stad, een vierde in de wijk Mesquita, in de Baixada Fluminense. In dezelfde regio, maar dan in Queimados, wordt iemand vermist.

Burgemeester Marcelo Crivella kreeg vanmorgen een handvol modder naar zijn kop geslingerd terwijl hij een interview toestond aan journalisten, in de wijk Realengo, een van de zwaar getroffen wijken. Volgens Crivella is de regenval niet het grootste probleem, maar wel het afval dat de bevolking achterlaat op straat of in de waterlopen gooit.

RJCH1

“Het is belangrijk dat de gemeente alle middelen inzet om het vuil te verwijderen. Maar veel belangrijker: indien jullie onze stad willen helpen, dan is het nodig om de bevolking erop te wijzen om geen afval achter te laten op straat of nabij rioleringsputten. Dat is het grote probleem van Rio de Janeiro”, aldus de burgervader.

Criv

Gisteren ging hij nog een stap verder tijdens een vergadering in het operationeel centrum van de stad toen hij verklaarde: “Alle oevers van de waterlopen in die gebieden zijn gevaarlijk, vooral waar het water sneller afdaalt, de zogenaamde talwegen waar mensen graag in de buurt gaan wonen omdat ze dan minder geld moeten besteden aan leidingen om hun ‘cocô e xixi’ (poep & plas) af te voeren, om er zich van te bevrijden. Dergelijke gebieden zijn erg gevaarlijk”.

De burgemeester vindt dat er voorzorgsmaatregelen bestaan die iedere burger kan nemen voor zichzelf, zoals “niet dichtbij kanalen of waterlopen gaan wonen, en afstand te houden van de oevers”.

Uiteraard leidde zijn uitspraak tot erg veel verontwaardiging en kreeg hij het verwijt dat hij de arme bevolking de schuld gaf van de rampzalige toestanden.

Bron: G1

Foto's: Twitter - Prefeitura RJ

#Realengo #Queimados #BaixadaFluminense #BraziliëNieuwsOnline #MarceloCrivella #Mesquita #RiodeJaneiro

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page