top of page
  • Observer

Meer tragedies in Brazilië

Ninho-do-Urubu

Het lijkt erop dat Brazilië, en Rio de Janeiro in het bijzonder de jongste dagen, te lijden heeft van demonen die om een of andere reden straffen uitdelen aan leden van de bevolking die dat niet verdienen. Na de afgrijselijke tragedie in Brumadinho – Minas Gerais, met honderden slachtoffers, was Rio de Janeiro aan de beurt met een storm die slechts 1 keer om de 120 jaren voorkomt (volgens burgemeester Marcelo Crivella), straten overstromend, honderden bomen ontwortelend en 6 dodelijke slachtoffers veroorzaakte. De ‘cidade maravilhosa’ kreeg nauwelijks de kans om zich te recupereren, of een nieuwe tragedie kondigde zich aan: een allesverwoestende brand in een trainingscentrum van de voetbalclub Flamengo veroorzaakte de dood van 10 jongeren en drie gekwetsten in de wijk Vargem Grande, de westelijke zone van de stad.

De brand trof voornamelijk het gebouw waar de jonge atleten overnachtten, in het centrum Ninho do Urubu (foto boven, ingang van het complex waar familieleden en de pers wachten op nieuws). Gouverneur Witzel kondigde een nieuwe periode van drie dagen rouw af en gaf opdracht tot een streng onderzoek naar de oorzaak van de brand. Die zou volgens de eerste berichten, begonnen zijn in de vroege ochtenduren, door een kortsluiting in de airconditioning.


Crivella-Uitl

Schietpartij

De politie van Rio de Janeiro laat weten dat er een zware schietpartij (tiroteio) plaatsvond in een gevecht tussen twee rivaliserende drugsbendes, in de wijk Santa Teresa, nabij de berg Corcovado met het gekende beeld van Cristo Redentor. Resultaat: 13 doden.

Choque

Volgens de informatie van de militaire politie kwamen de slachtoffers om het leven in een vuurgevecht met leden van de COE (Comando de Operações Especiais), i.s.m. de Bope en het Batalhão de Choque.


Rio-Demon

Drugsdealers van de sloppenwijken Morro de Coroa en Morro Fallet begonnen het conflict in de nacht van woensdag op donderdag, om de controle van de drugshandel in die regio te controleren.

Bron: Agência Brasil – G1

Foto's: Fernando Frazão - Tomaz Silva - Agência Brasil

#MinasGerais #BraziliëNieuwsOnline #VargemGrande #Brumadinho #MarceloCrivella #COE #BatalhãodeChoque #SantaTeresa #Bope #RiodeJaneiro

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page