top of page
  • Observer

Mega-Sena: Bingo!

Mega-Sena

De politieke polarisatie kwam tot een hoogtepunt bij de jongste verkiezingen, met de fans van Lula aan de ene kant, en de Bolsonaro-aanhangers aan de andere kant. Gisteren kwam er ook een scheiding binnen de groep medewerkers van de arbeiderspartij (PT) in de Kamer van volksvertegenwoordigers. Een groepje van 49 raadgevers en ambtenaren van de partij in de Kamer slaagden erin om samen R$ 120 miljoen (€ 26.666.666) te winnen in de Nationale Loterij, in Brazilië bekend onder de naam Mega-Sena, opgedeeld resulterend in R$ 2,4 miljoen (€ 533.333) per winnaar, dit voor een inzet van R$ 10 per deelnemer. Een aantal medewerkers van de partij deelden de vreugde van de winnaars, een aantal anderen slaagden er niet in om hun frustraties te verbergen, omdat ze niet hadden deelgenomen aan het groepsspelletje.

Vrijwel niemand van het groepje winnaars was bereid om de pers te woord te staan, buiten Laerte Cerqueira, een raadgever werkend in de commissie van arbeid en cultuur, van de PT. Hij was bescheiden en zei dat hij gelukkig was om deze premie te kunnen delen met zijn collega’s: “Het zou oneerlijk geweest zijn indien er slechts één winnaar zou zijn voor een dergelijke som geld. Op die manier zouden we maar één gelukkige collega hebben; nu zijn er dat 49”.

Laerte, een militant van de arbeiderspartij, zei dat hij met dit geld een appartement zou kopen voor zijn dochter, en dat hij een deel zou bewaren voor zijn pensioen. Hij maakte van de gelegenheid gebruik om kritiek te geven op de hervorming van de pensioenen door de regering Bolsonaro. Verder is hij ook van plan om een bus in te huren om collega’s naar Curitiba te brengen, voor een actie t.g.v. de komende verjaardag van ex-president Lula (27 oktober), opgesloten aldaar in het hoofdkwartier van de federale politie (Curitiba).

Niet alles was rozengeur en maneschijn bij de PT. Een van de medewerkers gaf toe dat hij niet bij de winnaars hoorde en zei dat hij niet met de pers wilde praten. Toch gaf hij toe dat hij niet tot de top behoorde van de partijmedewerkers binnen het Parlement, en daarom ook niet deelnam aan de weddenschap in groep. Een andere medewerker zei: “Er maken meer dan 100 mensen deel uit van het leiderschap van de partij. Slechts drie chefs en hun vrienden wonnen. De rest werkt hier gewoon”.

Uiteraard wekte het nieuws allerlei grapjes op. Abraham Weintraub, minister van Opvoeding: “Twee haast onmogelijke evenementen in één enkel nieuwsbericht: één enkele winnaar in de Mega-Sena, en een lid van de PT die miljonair wordt zonder dat hij steelt”. Volksvertegenwoordigster Carla Zambelli (PSL) herhaalde de opmerking van gedeputeerde Aliel Machado (PSB-PR): “Nu dat de PT won in de Mega-Sena, zullen ze wel niet meer akkoord gaan met het belasten van fortuinen”.

Bron

#BraziliëNieuwsOnline #AbrahamWeintraub #CarlaZambelli #JairBolsonaro #PT #Lula #MegaSena

0 weergaven0 opmerkingen
bottom of page