top of page
  • Observer

Meireles: ik herstelde Dilma’s fouten

H-Meireles

Een dag nadat de politieke groep Centrão (Solidariedade, PR, PP, DEM en PRB) toezegden om een alliantie te vormen met presidentskandidaat Geraldo Alckmin (PSDB), waardoor hij zijn zendtijd op de televisie gevoelig ziet verhogen, gaat voormalige minister van financiën en presidentskandidaat voor de MDB Henrique Meireles in de tegenaanval, zeggende dat “hij de economische crisis bij de wortels aanpakte en dat hij de fouten van Dilma Rousseff corrigeerde”. Hij doet dit in een filmpje dat hij verspreidde via de sociale media.

In de video worden uitspraken getoond van tegenstanders Geraldo Alckmin, Ciro Gomes (PDT) en Marina Silva (Rede), kritiek gevend op het gebrek aan economische groei, de verhoging van de inflatie, wijzend op de problemen van het land. Een commentator vraagt: “Waar waren zij toen de economie begon te slabakken? Hebben jullie al gemerkt dat deze kandidaten plots miraculeuze oplossingen hebben voor de economische problemen? Wat heeft Ciro gedaan om het land vooruit te helpen? En Bolsonaro, wat is zijn voorstel? Herinnert u zich iets wat Marina hierover zei? En Alckmin, heeft hij soms de weg gewezen? En wat deed Meireles?”

Daarna komt de ex-minister in beeld: “Ik? Ik heb een einde gemaakt aan de crisis en haalde Brazilië weg uit de afdeling intensieve verzorging. Ik herstelde de fouten van Dilma Rousseff. Hier ben ik nu, om datgene voor het land te doen wat jullie en ik wensen. Het volstaat om mij hiervoor op te roepen” (lees: het volstaat om op mij te stemmen).

Peilingen geven Meireles 1% van de stemintenties. Hij krijgt wat meer steun als zijn naam gelinkt wordt aan die van de regering van Lula. Hij was directeur van de Banco Central van 2003 tot 2010, tijdens de mandaten van ex-president Lula.

Dezelfde peilingen wijzen uit dat Dilma Rousseff nog altijd sterk afgewezen wordt, vandaar het besluit van de campagneleiding van Meireles om haar aan te vallen, hem voorstellend als een soort redder.

De nieuwe video verschijnt net op het moment dat economisten de verwachtingen omtrent de groei terugbrengen van 2,5% naar 1,6% (m.b.t. het bruto intern product, voor dit jaar). De projectie van de inflatie ging van 3,4% naar 4,2%. Ook de werkloosheidscijfers gaan weer omhoog. Meireles wijt dit aan de onzekerheden, te wijten aan de voorstellen van “sommige” presidentskandidaten.

Foto: Facebook

#CiroGomes #GeraldoAlckmin #Lul #BraziliëNieuwsOnline #JairBolsonaro #BancoCentral #Centrão #MarinaSilva #HenriqueMeireles #DilmaRousseff #MDB

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page