top of page
  • Observer

Mercadante: De PT doet niet aan zelfkastijding

MercadanteRousseff

Een krantenkop in de Folha de São Paulo van vandaag zegt: “We moeten een oprechte zelfkritiek toepassen, zo zegt Mercadante t.g.v. het 40 jarig bestaan van de PT”. Het gaat om een fragment uit een interview dat hij toestond aan de krant. Aloizio Mercadante (65) was stafchef in de regering van Dilma Rousseff, en daarvoor nog minister van Opvoeding, maar ook van Wetenschap, Technologie en Innovatie, beide functies eveneens onder Dilma.

“Ik denk dat we aan interne en oprechte zelfkritiek moeten doen, onze voorstellen corrigeren, nieuwe ideeën aanbrengen. We hadden veel meer de nadruk moeten leggen op politieke en fiscale hervormingen”, zo zegt hij in het interview.

De ex-minister die de nieuwe voorzitter wordt van de denktank “Fundação Perseu Abramo” (opgericht door de PT in 1996), verscheurde het idee van een zelfkastijding zoals geëist door de media: “Er bestaan twee types van zelfkritiek: een zelfkastijding in de media waar jullie op aandringen, een genotzuchtige kritiek. Het is mijn overtuiging dat we die kritiek intern moeten uitoefenen, binnen de arbeiderspartij, onze voorstellen verbeteren, en met nieuwe ideeën moeten komen. We hadden veel meer de nadruk moeten leggen op politieke en fiscale hervormingen. Bij de economische politiek zijn er veel elementen die we moeten herzien, de fouten analyseren die wij maakten, de moeilijkheden die wij hadden. Maar het werk dat wij opbouwden is veel groter dan de vergissingen die we maakten, en dat waren er niet weinig, en ook niet klein”, aldus Mercadante.

In het interview bevestigt hij ook dat ex-president Lula nog altijd de beste naam is van de partij om mee te doen aan de presidentsverkiezingen: “De grote cyclussen van wijzigingen in een autoritaire samenleving als de onze, had altijd grote leiders van het volk en van de arbeiders. Alle peilingen wijzen uit dat hij (Lula) de verkiezingen zou winnen. Als de voorwaarden het zouden toestaan, dan is hij ongetwijfeld de beste kandidaat waarover we beschikken”.

Bron

Foto: Fotos Públicas - Roberto Stuckert Filho - PR

#BraziliëNieuwsOnline #AloizioMercadante #FolhadeSãoPaulo #Lula #FundaçãoPerseuAbramo #DilmaRousseff

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page