top of page
  • Observer

Milieu sjiieten

Baia_da_Ilha_Grande

President Bolsonaro zei gisteren dat hij een “afkeer heeft van niet-Brazilianen” en gaf kritiek op de “milieu sjiieten” die, volgens hem de groei van het toerisme in Brazilië belemmeren en het imago van Brazilië in het buitenland beschadigen. Hij sprak over zijn voornemen om de milieubeschermende regelgeving m.b.t. het ecologisch gebied van Tamoios. Dat gebied werd bepaald in 1990, gericht op het behoud van de natuurlijke rijkdom en biodiversiteit van de eilanden en de zee in de baai van Ilha Grande (foto), tussen Paraty en Angra dos Reis in de deelstaat Rio de Janeiro. Het gebied staat bekend als “Estação Ecológica de Tamoios”. Bolsonaro zei dit tijdens zijn toespraak gisteren, bij de inhuldiging van de nieuwe luchthaven van Vitória de Conquista, in Bahia.


Cancun

“Ik heb een droom. Ik wil de baai van Angra dos Reis omvormen tot het Braziliaanse “Cancun” (het bekende kuuroord in Mexico). In Cancun wordt er jaarlijks 12 miljard dollar gefactureerd. Hoeveel is dat in Angra dos Reis? Bijna niets, zero, dit omwille van de milieu sjiieten die in het buitenland een enorme campagne voeren tegen Brazilië. Ik weet niet waarom men zoveel houdt van die buitenlandse NGO’s. Ons land is voldoende uitgerust (om te doen wat zij nu doen). Wij hebben tegen niemand vooroordelen, maar wel een diepe afkeer voor wie geen Braziliaan is”, zo sprak hij.


Tamoios-Bio

Uiteraard mikt de president hier voornamelijk op buitenlandse milieuactivisten, maar die bestaan ook in Brazilië, met een Braziliaanse identiteit. Buitenlanders die in Brazilië leven, wonen en werken, zullen alvast niet dolgelukkig zijn met deze uitspraak.

Bron

Foto's: ICMBio - Wikimedia Commons - Keith Pomakis

#Tamoios #Cancun #IlhaGrande #BraziliëNieuwsOnline #Mexico #JairBolsonaro #AngradosReis #VitóriadaConquista

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page