top of page
  • Observer

Militaire ingreep?

Exercito

Antonio Hamilton Mourão, een actieve generaal van het Braziliaanse leger, zei dat een militaire ingreep niet uitgesloten is als het gerecht het “politieke” probleem niet oplost. De generaal verwijst hierbij de ontstane politieke warboel door de resultaten van het Lava Jato onderzoek. Dat onderzoek wijst op een jarenlange praktijk van corruptie door diverse politici van diverse partijen, met desastreuze gevolgen voor het bestuur van het land.

Mourão deed die uitspraak bij een bijeenkomst van vrijmetselaars in de hoofdstad Brasília, vorige vrijdag. Hij zei letterlijk dat een dergelijke tussenkomst mogelijk opgedrongen wordt en dat het in dat geval niet gemakkelijk zal zijn. Hij insinueerde ook dat hij niet alleen stond met deze opinie die volgens hem domineerde bij zijn collega’s. Hij zei: “Ofwel worden de problemen aangepakt en opgelost door de instituten, de gerechterlijke instanties, dit door deze misdadige elementen te verwijderen uit hun publieke functie, ofwel zijn wij genoodzaakt dat af te dwingen”.

Er kwam erg veel kritiek op de uitspraken van de generaal die ze deed in zijn uniform, aldus officiëel het leger vertegenwoordigend. Mourão maakt deel uit van het commando van het Braziliaanse leger, meer specifiek als verantwoordelijke van het departement dat de financies van het leger controleert. Ook minister van landsverdediging Raul Jungmann zowel als president Temer kregen kritiek omdat zij niet reageerden op de uitspraken van de generaal. Sommige journalisten in de Braziliaanse media hadden het in dit verband over struisvogelpolitiek.

Foto: Marcelo Camargo - Agência Brasil

#BrazilieNieuws #MichelTemer #RaulJungmann

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page