top of page
  • Observer

Militairen plannen parallelle inspectie verkiezingen

Urna

De Braziliaanse strijdkrachten bereiden een inspectieplan voor dat de verkiezingen van dit jaar moet controleren, zo weet de krant Estadão te melden. Nadat het ministerie van Landsverdediging een lijst met 80 vragen naar het kieshof TSE stuurde over het verkiezingsproces waar niet op werd geantwoord, stelde het ministerie een ploeg op, bestaande uit officieren van Land-, Lucht- en Zeemacht, met de specifieke missie om een plan op te maken voor de acties van de militairen.

Het plan gaat verder dan de suggesties voor de beveiliging van de elektronische stembussen die naar het hof gestuurd werden, en valt samen met de aanbevelingen van president Bolsonaro die politieke druk uitoefende op het TSE, en zonder enig bewijs zijn argwaan uitsprak over de betrouwbaarheid van het elektronische stemsysteem. Tot nog toe bleef de deelname van het leger aan het verkiezingsproces beperkt tot hulp in de logistiek voor het vervoer van de stembussen.

Het inspectieplan van de strijdkrachten wordt opgedeeld in acht fases waarbij elke fase van het kiesproces nauw wordt opgevolgd, zoals de verzegeling van de stembus, authenticiteits- en integriteitstesten, en de verificatie van het aantal stemmen waarbij de telling vergeleken wordt met de afgedrukte bulletins van de stembussen. In een van deze fases willen de militairen het gerecht belasten met het onderwerpen aan testen van de apparatuur.

Bron

Foto: Antonio Augusto/Ascom/TSE

#BRNieuws #Estadão #JairBolsonaro #TSE

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page