top of page
  • Observer

Ministers STF willen opslag

STF

De ministers van het hooggerechtshof STF besloten vandaag een voorstel tot aanpassing van hun salaris in te dienen bij het parlement voor 2019. Het gaat om een verhoging van 16%. De voorzitster van het tribunaal, Cármen Lúcia, was niet van plan om dit voorstel op te nemen in de planning, maar de meerderheid, inclusief minister Dias Toffoli (die volgende maand het voorzitterschap overneemt) ging niet akkoord en zag er geen graten in om de onpopulaire verhoging te verdedigen.

De verhoging heeft een impact op de salarissen van alle magistraten in het ganse land. Hun maandelijkse uitkeringen zijn immers gebaseerd op het plafond van de ministers van het STF. Cármen Lúcia argumenteerde dat het moment ongeschikt was, gezien de hoge werkloosheidsgraad en de economische crisis. De andere ministers zeiden dat het niet ging om een loonsverhoging, maar om een aanpassing die nauwelijks de inflatie van de jongste jaren compenseert. Een verhoging van 16% betekent dat de togadragers van het STF vanaf volgend jaar meer dan R$ 39.000/maand zullen opstrijken, momenteel R$ 33.700.

Stemden voor: Ricardo Lewandowski, Luís Roberto Barroso, Marco Aurélio, Gilmar Mendes, Dias Toffoli, Luiz Fux en Alexandre de Moraes.

Stemden tegen: Cármen Lúcia, Celso de Mello, Rosa Weber en Edson Fachin.

Het voorstel zal volgende week naar het parlement gestuurd worden. De parlementairen kunnen het bedrag eventueel nog wijzigen. Na goedkeuring gaat het voorstel naar president Temer voor ondertekening.

Foto: Agência Brasil

#MarcoAurélio #RicardoLewandowski #BraziliëNieuwsOnline #AlexandredeMoraes #LuizFux #LuísRobertoBarroso #GilmarMendes #CelsodeMello #MichelTemer #DiasToffoli #CarmenLúcia #RosaWeber #EdsonFachin #STF

0 weergaven0 opmerkingen
bottom of page