top of page
  • Observer

Ministers vragen om manifestaties op te schorten

BolsoCongresso

Een niet nader genoemd aantal ministers van de federale regering wil zich uitspreken tegen de geplande manifestaties om regering te steunen en tegen het parlement, voorzien op zondag 15 maart. De president deed vorige zaterdag zelf nog een oproep tot deelname.

Belangrijke regeringsleden menen dat het beter is om een goede verstandhouding te hebben met het parlement, rekening houdend met de zwakke cijfers (1,1%) van het bruto binnenlands product van vorig jaar en de verspreiding van het coronavirus dat moeilijk te stoppen is, zeker niet door borden bij een betoging.

Het nieuws werd bekendgemaakt door journaliste Vera Magalhães via de website BRPolitico: “Bolsonaro werd aangeraden om een geste te doen als ‘staatsman’ en om te zeggen dat de gezondheid van het Braziliaanse volk voorrang heeft op kleinere politieke ruzies”.


URGENTE: Derretimento da economia e recrudescimento de surto de coronavírus viram argumentos de ministros contra atos no dia 15/3 e em prol do entendimento com Congresso. No @brpolitico: Ministros aconselham Bolsonaro a pedir cancelamento de atos – https://t.co/iC6IwF7P9W — Vera Magalhães (@veramagalhaes) March 9, 2020

Foto: Alan Santos - PR / Wikimedia Commons

#BraziliëNieuwsOnline #BRPolítico #JairBolsonaro #VeraMagalhães

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page