top of page
  • Observer

Modern Times

MissaoR66

De missionarissen van de religieuze NGO “Missão Novas Tribos do Brasil” (missie nieuwe stammen van Brazilië) kunnen hun geluk niet op: sinds kort beschikken ze over een helikopter die ingezet zal worden in hun bekeringswerk. Het toestel, een Robinson R66 met turbomotor, wordt geschat op R$ 4 miljoen. Funai (Fundação Nacional do Índio, de officiële instelling voor de inheemse bevolking, gelinkt aan het ministerie van Justitie) zegt dat de entiteit geen toestemming heeft om reservaten van indianen te betreden.

De nieuwe aanwinst werd op 26 januari voorgesteld, in een kleine hangar in Anápolis – Goiás. Missionaris Edward Luz dankte de Heer via een video die getoond werd aan de aanwezige gelovigen: “Dit is een bijzonder moment waarop wij van de Heer een Robinson R66 helikopter krijgen die zal gebruikt worden in de staat Acre, meer bepaald in de stad Cruzeiro do Sul. Het toestel zal ons helpen om toegang te krijgen in dorpen waar geen landingsbaan beschikbaar is voor een vliegtuig”, zo zei hij.

Luz is directeur van de MNTB (Missão Novas Tribos do Brasil), de religieuze entiteit die actief is in Brazilië sinds de jaren vijftig en het bekeren van indianen als doel hebben.

De droom van de missionaris stuit echter op een wettelijke barrière. Volgens Funai heeft de NGO geen toelating om reservaten te betreden. Het instituut zei niets over eventuele maatregelen tegen het gebruik van een helikopter om indianen te bekeren in moeilijke toegankelijke gebieden.

Bron

Foto: Facebook

#Acre #Funai #BraziliëNieuwsOnline #RobinsonR66 #Goiás #MissãoNovasTribosdoBrasil #CruzeirodoSul #Anápolis

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page