top of page
  • Observer

Moderne Hitler

maduro3

Nicolas Maduro, president van buurland Venezuela, bestempelde zijn Braziliaanse collega gisteren als een ‘moderne Hitler’ en ironiseerde de steun die Bolsonaro krijgt van de Braziliaanse evangelische kerken: “Bolsonaro is een hedendaagse Hitler, zo is dat. Het ontbreekt hem aan moed en eigen daadkracht omdat hij een marionet is van deze (evangelische) groepen. Bolsonaro is afkomstig uit een sekte”, zo verklaarde Maduro bij de presentatie van zijn jaarlijks administratieverslag aan de wetgevende raad.

Jair Bolsonaro kwam aan de macht met de steun van diverse evangelische kerken, waaronder de bekende ‘Igreja Universal do Reino de Deus’.

“Binnenkort zullen de Brazilianen wel voor hem gaan zorgen”, zo sprak de socialistische leider die niet aarzelde om zijn Braziliaanse collega als ‘dictator’ te omschrijven.

Brazilië is een van de Latijns-Amerikaanse landen die het nieuwe mandaat van Maduro (2019-2025) weigeren te erkennen, en de aanklacht van de Venezolaanse oppositie steunen waarin gezegd wordt dat de presidentsverkiezingen van Venezuela werden gemanipuleerd.

Maduro werd herverkozen op 20 mei 2018 in een geboycotte stemming door de belangrijkste oppositiepartijen, en niet erkend door de Verenigde Staten en de Europese Unie.

De Braziliaanse regering stuurde vorige donderdag geen afgevaardigden naar de inauguratie van Maduro in het TSJ (Hooggerechtshof van Justitie) omdat de verkiezing van Maduro als ‘onwettig’ beschouwd wordt.

De wet zegt dat Maduro in het parlement moest ingezworen worden, gecontroleerd door de oppositie. Het Hooggerechtshof erkent de beslissingen van het parlement niet en annuleert alle beslissingen sinds 2016.

Brazilië erkent enkel de wetgevende macht als een ‘democratisch gekozen’ orgaan en vindt dat enkel zij mogen bepalen wie de uitvoerende macht is.

Volgens het Internationale Monetaire Fonds is de economie van Venezuela gehalveerd tijdens de eerste termijn van Maduro en zal dit jaar alleen al dalen met 5%, met een hyperinflatie tot 10.000.000%.

Bron

Foto: Twitter

#Hitler #Venezuela #BraziliëNieuwsOnline #IMF #JairBolsonaro #NicolasMaduro #IURD

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page