top of page
  • Observer

Moeilijke keuze

Doria-Datena

TV-presentator José Luiz Datena kondigde vandaag aan dat hij afziet van zijn kandidatuur als senator. Het is niet de eerste keer dat hij de handdoek in de politieke ring werpt, het gebeurde al eens eerder in 2016 toen hij kandidaat was als burgemeester van São Paulo.

Datena maakte vorige week zijn kandidatuur bekend in het team met João Doria, pré-kandidaat als gouverneur van de deelstaat São Paulo. Datena sloot zich hiervoor aan bij de centrumrechtse partij DEM en was al enkele dagen niet meer te zien bij TV-Band (Bandeirantes). Vandaag verscheen hij plots weer in het politionele programma “Brasil Urgente”: “Laat me het even uitleggen. Het zal duidelijk zijn dat mijn verschijning op het scherm eender welke politieke kandidatuur bij de republiek Brazilië elimineert. Ik werd verondersteld kandidaat te zijn voor de Braziliaanse senaat en kan jullie zeggen dat het nemen van eender welke beslissing in die zin erg moeilijk is. Iedereen heeft zijn mening, maar de uiteindelijke beslissing kan enkel door jezelf genomen worden”.

Datena verklaarde verder dat hij “onvoldoende voorbereid” was om in de politiek te stappen, zoals het nu is: “De Braziliaanse politiek hangt af van ernstige mensen, competent, en in staat om de grootste crisis in de geschiedenis van dit land aan te pakken. Laten we afwachten tot er iemand opduikt die bekwaam genoeg is om deze problemen op te lossen. Moeilijk? Volgens mij haast onmogelijk. En daarom dacht ik na. Ik voel mij onvoldoende voorbereid om mijn volk hierbij te helpen. Zo gauw dat wel het geval is, dan zal ik mezelf ter beschikking stellen voor een of ander politiek ambt”.

Als presentator vangt Datena ong. R$ 700.000/maand. Als senator zou hij zich tevreden moeten stellen met “niet meer dan” R$ 33.000/maand. Zijn keuze is dus begrijpelijk.

Foto: Facebook

#Band #BrasilUrgente #BraziliëNieuwsOnline #DEM #JoãoDoria #TVBandeirantes #JoséLuizDatena

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page