top of page
  • Observer

Moeilijke verkiezingen

Presidenciaveis

De krant O Globo sprak met Carlos Augusto Montenegro, directeur van het peilingsinstituut Ibope, al in dienst bij het instituut sinds 1971. Volgens Montenegro worden de aanstaande verkiezingen de moeilijkste in de geschiedenis van Brazilië.

“De bevolking heeft zijn buik vol van de politiek. Nooit eerder zag ik een dergelijke ijskoude houding en gebrek aan motivatie dan nu”, aldus Montenegro.

Het instituut begon 14 maanden geleden met de eerste peilingen en de situatie bleef onbeweeglijk, als stilstaand water: “Niemand gaat omhoog, noch omlaag. De kandidaten slagen er niet in om de emoties los te maken. Ik sluit niet uit dat het aantal blanco stemmen tot 70 miljoen kan oplopen. Het lijkt alsof het volk op eigen kracht een decreet uitvaardigt dat een einde maakt aan de stemplicht”, zo zegt hij.


Eneas-Carneiro

Montenegro wedt erop dat de arbeiderspartij (PT) ex-minister Jaques Wagner zal lanceren als kandidaat, en niet Fernando Haddad, maar twijfelt over het potentieel om stemmen van ex-president Lula naar hem te transfereren. Echter, dat zij hij ook in 2010 over Dilma (Rousseff), maar die won wel: “De PT confronteerde me later met mijn vergissing, terecht. Maar Lula in de gevangenis is niet dezelfde als Lula van destijds”, zo observeert hij.

Foto's: Agência Brasil - Wikimedia Commons

#Ibope #CiroGomes #Rede #AécioNeves #CarlosAugustoMontenegro #EnéasCarneiro #GeraldoAlckmin #BraziliëNieuwsOnline #FernandoHaddad #JaquesWagner #JairBolsonaro #MarinaSilva #Tiririca #Verkiezingen #Lula #OGlobo #PSDB #DilmaRousseff

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page