top of page
  • Observer

Moro Amerikaanse agent

Trump-Putin

Op de website Rede Brasil Atual verscheen een artikel van Eduardo Maretti waarin beweerd wordt dat rechter Sérgio Moro een Amerikaanse agent is: “De inmenging van de rechter (Sérgio) Moro was absoluut schandalig. Hij had geen bevoegdheid meer. Het proces liep voor de rechtbank en toch belde hij zelf naar de federale politie opdat ze de bevelen van de Favreto niet zou opvolgen”. Deze uitspraak komt van advocaat Fábio Konder Comparato en verwijst naar het theater rondom ex-president Lula op zondag 8 juli. Rogério Favreto, rechter van dienst bij de rechtbank van 2de aanleg ging toen in op een habeas corpus, ingediend door drie PT-volksvertegenwoordigers en hij beval de vrijlating van Lula. Na een aantal tegengestelde bevelen van andere rechters, waaronder Sérgio Moro, bleef de ex-president in de cel.

Comparato: “Het blijkt dat Moro volledige straffeloosheid geniet. Ik ben ervan overtuigd dat hij een Amerikaanse agent is “, aldus de advocaat. Twee dagen later, op dinsdag 10 juli, weigerde de president van het Hooggerechtshof van Justitie (STJ), minister Laurita Vaz, een ander habeas corpus verzoek tegen Lula. Zij bevestigde de “absolute onbekwaamheid van de rechterlijke aanklager (Favreto) om te beraadslagen over een kwestie die al was besloten was” door rechtbanken van tweede en derde instantie. Op woensdag meldde het STJ dat de minister 143 verzoeken om habeas corpus voor de voormalige president Lula, die in die week werden gepresenteerd, afwees. De minister kreeg heel wat kritiek te verwerken na haar besluit via de sociale netwerken, zo zegt Comparato.

“Bovenal liet de voorzitster van het STJ haar partijdigheid zien. Zij viel alleen Rogério Favreto aan, en niet de andere rechters, waaronder Thompson Flores (president van de rechtbank van 2de aanleg). Het lijkt mij duidelijk dat Lula nooit onpartijdig zal worden berecht”. En na de verkiezingen? Comparato: “Na de verkiezingen is Lula geen kandidaat meer” antwoordde hij op ironische wijze. Anderzijds gaf de advocaat wel toe dat ook Favreto niet onpartijdig handelde, omdat hij voorheen werkte voor de PT en voor de regering van Lula. Het gebruikte argument, met name nieuwe feiten omtrent de persoon van de ex-president omdat hij nu kandidaat was, ging ook niet op. Officiëel is er pas sprake van een kandidatuur na de nodige registratie bij het TSE.

Bron: Rede Brasil Atual

Foto: Fotos Públicas

#RedeBrasilAtual #BraziliëNieuwsOnline #ThompsonFlores #LauritaVaz #STJ #Lula #RogérioFavreto #SérgioMoro

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page