top of page
  • Observer

Moro: de president is bijzonder oprecht

SRGMR

Tijdens een evenement over de strijd tegen de corruptie loofde minister van justitie Sérgio Moro president Bolsonaro: “Vat dit niet op als zelfverheerlijking, maar het is een positief punt van de huidige regering. President Jair Bolsonaro is een zeer oprecht persoon: iedereen die hem kent zal dat bevestigen”, aldus de minister.

Moro gaf toe dat er nog altijd gevallen van corruptie mogelijk zijn binnen de federale administratie, maar voegde er aan toe dat dergelijke praktijken voorheen “ingebed” waren: “De mensen zullen denken dat ik aan politieke propaganda doe, maar corruptieschandalen… uiteraard beseffen we dat in een gigantische overheidsmachine gevallen van wangedrag kunnen voorkomen, gevallen van corruptie. Maar laten we een vergelijk maken met het verleden, waar systematische schema’s bestonden van omkoping en corruptie, ingebed in de publieke administratie. Ik denk dat de regering het heel goed doet. Ik spreek hier niet alleen over het ministerie van justitie, maar over diverse ministeries en over het presidentschap”.

De minister gaf een toespraak bij het forum “Controle no Combate à Corrupção” (controle in de strijd tegen corruptie) in Brasília, georganiseerd door de CGU (Controladoria-Geral da União – het orgaan dat de uitvoerende macht in het algemeen, en de president in het bijzonder, opvolgt en controleert).

Tijdens deze ceremonie zei minister van infrastructuur Tarcísio de Freitas dat het land veranderde, dankzij de inspanningen van Brazilianen als Sérgio Moro, voor zijn rol in het Lava Jato onderzoek.

Moro verdedigde ook het aanhouden van de huidige structuur van zijn ministerie, ook al zou hij geen minister meer zijn. Hij voegde er wel aan toe dat deze verklaring niet betekent dat hij wil opstappen: “Onafhankelijk van mijn aanblijven als minister – ik zeg hiermee niet dat ik opstap – het is evident dat niemand voor altijd aanblijft, maar ik acht de huidige structuur “Justitie” en “Publieke Veiligheid” verenigd in één ministerie, het best. Het ministerie is hierdoor sterker. Mijn suggestie is om deze structuur te behouden, wie er ook minister is”.

Bron

Foto: Marcelo Camargo - Agência Brasil

#BraziliëNieuwsOnline #JairBolsonaro #Brasília #TarcísiodeFreitas #CGU #SérgioMoro

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page