top of page
  • Observer

Moro en Alves populairder dan Bolsonaro

Ministros-Moro-Alves

Een nieuwe Datafolha peiling, uitgevoerd op 5 en 6 december bij 2.948 ondervraagden in 176 steden van Brazilië, geeft de resultaten weer van de beoordeling van de ministers van de regering Bolsonaro. Minister van justitie en publieke veiligheid Sérgio Moro staat aan de top en wordt door een meerderheid (het totaal van de ondervraagden die hem als zeer goed, of goed beoordelen) zelfs beter geacht dan de president.

Het peilingsinstituut duidt aan dat Moro gekend is bij 93% van de ondervraagden, de hoogste score van alle ministers. In die groep zegt 53% dat hij als zeer goed of goed bevonden wordt, 23% vindt dat hij gewoon normaal zijn werk doet en 21% zegt dat hij een slechte of zeer slechte minister is. 3% gaf geen antwoord.

Eerder (einde van vorige week) werd het oordeel over Bolsonaro zelf reeds bekendgemaakt: 30% achten zijn regering goed of zeer goed; 32% gewoon, en 36% slecht of zeer slecht. 1% antwoordde niet.

Bij de peiling kregen de ondervraagden de vraag voorgelegd of ze de namen van ministers zouden herkennen die opgenoemd werden, zelfs al was het maar van “horen zeggen”. Vervolgens werd de vraag gesteld hoe men oordeelde over hun inzet, gebaseerd op alles wat men van de minister in kwestie afwist, ook van “horen zeggen”. De tweede minister met de meeste bekendheid (80%), was Paulo Guedes (economie). Echter, de minister die, na Sérgio Moro, het beste oordeel kreeg, was Damares Alves (vrouwen, familie en mensenrechten), met 43%.

De score van Moro (53% goedkeuring) plaatst hem hoger dan de president die het moet doen met slechts 30%. Geen wonder dat er plots (informeel) gesproken wordt van het duo Bolsonaro – Moro als kandidaten president en vicepresident voor de verkiezingen van 2022. Bolsonaro zal er best rekening mee houden dat het tromgeroffel en de tamboeren rond het hoofd van Sérgio Moro wel eens zouden kunnen leiden naar een ander duo waarbij Moro het kopstuk vormt.

Bron

Foto: Marcelo Camargo - Agência Brasil

#Datafolha #BraziliëNieuwsOnline #JairBolsonaro #PauloGuedes #DamaresAlves #SérgioMoro

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page