top of page
  • Observer

Moro wordt minister van justitie

S-Mo

De federale rechter Sérgio Moro, bekend in binnen- en buitenland omwille van zijn inzet tegen de corruptie, gaat in op het verzoek van Jair Bolsonaro om deel uit te maken van zijn regering, als minister van justitie. Het wordt een zogenaamd “super ministerie”, zowel van justitie als van openbare veiligheid.

Moro ontmoette vandaag Jair Bolsonaro in zijn woning in Barra da Tijuca, Rio de Janeiro. Hij reisde speciaal vanuit zijn woonplaats Curitiba (Paraná) voor dit gesprek, zonder de gebruikelijke persoonlijke bewakers. Na het gesprek gaf hij een nota uit, zeggende dat hij zich “vereerd” voelt door het aanbod, en dat hij het aanvaardt met enige spijt omdat hij zijn carrière als rechter gedurende 22 jaar nu moet achterlaten: “Anderzijds bevestig ik, dat het perspectief om een daadkrachtige agenda in te voeren in de strijd tegen corruptie en tegen de georganiseerde misdaad, de grondwet respecterend, mij overtuigden”, aldus Moro.

Volgens de rechter zal het Lava Jato onderzoek in Curitiba gewoon doorgaan, met andere lokale rechters. Hijzelf zal zich onmiddellijk distantiëren van het proces en van toekomstige ondervragingen.

Moro is de vijfde minister die aangekondigd werd door Bolsonaro. De vorigen: Onyx Lorenzoni (stafchef), Paulo Guedes (economie), (reserve) generaal Augusto Heleno (landsverdediging) en astronaut Marcos Pontes (wetenschap en technologie).

Foto: Antonio Cruz - Agência Brasil

#BraziliëNieuwsOnline #LavaJato #BarradaTijuca #JairBolsonaro #Curitiba #OnyxLorenzoni #PauloGuedes #MarcosPontes #AugustoHelena #Parana #SérgioMoro #RiodeJaneiro

1 weergave0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page