top of page
  • Observer

MST valt O Globo binnen

MST-O-Globo

Een groep vrouwen van de sociale beweging MST (Movimento dos Trabalhadores Sem Terra – landsloze beweging) bestormde gisteren het grafische park van media magnaat O Globo, in Duque de Caixias, nabij Rio de Janeiro. In een nota maakte de krant melding van 400 vrouwen, de MST zegt dat het 800 mensen ging. Sommigen van hen waren gewapend met een machete.

Volgens de militaire politie duurde de ganse actie niet langer dan een halfuur. Er zijn geen rapporten over gewonden. De vrouwen arriveerden met autobussen en stormden de parking op die vrij toegankelijk is. De aanwezige bewakers grepen niet in omwille van het grote aantal manifestanten. Die beperkten zich tot het spuiten van slogans op muren en ruiten. Er werden ook autobanden verbrand rondom een metalen totem met de naam van de krant, maar die werd hierdoor niet beschadigd.

De inval vond plaats in het kader van een nationale actie van de landloze vrouwen. Elders werd een fabriek van Riachuelo (keten van klerenwinkels) bezet (in Rio Grande do Norte) en het hoofdkantoor van Incra (instituut voor agrarische hervorming) in Brasília.

Een andere groep MST-vrouwen hield een mars doorheen de straten van Porto Alegre tot aan de zetel van het TRF-4, het gerechtshof waar Lula’s straf niet alleen bevestigd maar ook verhoogd werd. De vrouwen protesteerden tegen de ‘selectiviteit van het gerecht’, tegen het machisme, racisme en tegen de hervormingen van de arbeidswetgeving die vorig jaar doorgevoerd werd in het parlement.

De MST gaf een nota uit waarin de inval bij O Globo geweten werd aan de ‘articulatie van de krant in de coup’ (waarbij Dilma Rousseff afgezet werd) en aan de ‘vervolging van ex-president Lula om zijn kandidatuur in een democratische verkiezing te dwarsbomen’. De organisatie verspreidde het nieuws, inclusief beelden, ook via de sociale media.

Foto: Facebook MST

#Incra #Riachuelo #BraziliëNieuwsOnline #MST #OGlobo

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page