top of page
  • Observer

MST verwijdert steunbetuiging aan Palestina


De MST (landloze beweging) verwijderde een steunbetuiging aan Palestina op hun website, als gevolg van de vele negatieve reacties. In de tekst werd de extremistische beweging Hamas niet bij naam genoemd.


"Het Palestijnse verzet reageerde vanuit Gaza op een legitieme manier op het agressieve uitroeiingsbeleid dat Israël al meer dan 75 jaar in de regio voert. De Gazastrook werd door de zionistische regering van Israël omgevormd tot een openluchtgevangenis, een kamp voor gevangenen geïsoleerd van de rest van de wereld, permanent aangevallen en gebombardeerd door het Israëlische leger!", zo stond er te lezen in die steunbetuiging.


De MST liet weten dat ze de inhoud van de nota verwijderde nadat die "misbruikt werd in artikelen en nepnieuws waarin de beweging afgeschilderd werd als een aanhanger van Hamas, iets wat nooit geuit werd door de beweging".


De landloze beweging mobiliseerde zich vandaag woensdag, samen met andere organisaties, voor een evenement ter ondersteuning van het Palestijnse volk, in het centrum van São Paulo. Gisteren vond er een andere manifestatie plaats (foto boven) in het voordeel van Israël en tegen terrorisme.


Pré-kandidaat burgemeester van São Paulo, Guilherme Boulos, manifesteerde zich eveneens over zijn uitspraak over het conflict die als dubbelzinnig werd beschouwd, vanwege het gebrek aan vermelding van Hamas. Boulos vroeg het woord in de Kamer (hij is volksvertegenwoordiger):


“Gezien de tragische situatie waarvan we getuige zijn in het Midden-Oosten, wil ik mijn solidariteit betuigen met alle families van de slachtoffers van de aanvallen van Hamas. Niets rechtvaardigt de moord op onschuldige burgers”, begon Boulos, die in een eerdere positie geen melding maakte van de extremistische groep die de verantwoordelijkheid opeiste voor de aanvallen op Israël die tot de huidige crisis leidden. Hij voegde eraan toe:


"Het is belangrijk om te vermelden dat Hamas niet het ganse Palestijnse volk vertegenwoordigt". Vervolgens veroordeelde hij ook de Israëlische zijde en de gewelddadige manier van hun optreden tegen de Palestijnen.


Folha de São Paulo - Metrópoles


Foto boven: Manifestatie "Com Israël contra o Terrorismo" in São Paulo, dinsdag 10 oktober. Foto: Paulo Pinto/Agência Brasil

3 weergaven0 opmerkingen
bottom of page