top of page
  • Observer

Niet allemaal tegelijk

ManSP9

Rechter Rodrigo Medina uit São Paulo, vaardigde gisteren een verbod uit voor groepen manifestanten die, volgens hun eigen verklaringen, tegengesteld zijn aan elkaar. Het besluit van de rechter is beperkt tot de bekende Avenida Paulista waar vorige zondag twee groepen met elkaar in oproer kwamen.

Volgens de magistraat zal deze maatregel, genomen in een dringend karakter, “confrontaties en schade voorkomen, en de bevoegde administratieve autoriteiten ervan verzekeren dat hun beslissingen een gunstig effect hebben”.

De rechter noemt de groepen ook bij hun naam, en dat zijn er niet weinig: “Atos Antifascismo”, “Democracia”, “Pedalada Antifascista”, “Mais Democracia”, “Ato Antifascista”, “Torcida Organizada”, “Mancha Verde”, “Torcida Independente”, “Torcida Jovem”, “Gaviões da Fiel”, “Secundaristas em Luta”, “Canal Secundaristas”, “Democracia, fascismo, racismo e Homofobia, LBTQA”, “Vidas Pretas Importam”, “BRASIL CONTRA O COMUNISMO”, “Movimento Juntos Pela Pátria”, “Damas de Aço”, “Guerreiras do Sudoeste” naast enkele anderen.

Voor morgen werden er nieuwe manifestaties gepland: aanhangers van president Bolsonaro willen in de voormiddag betogen, tegenstanders planden hun manifestaties in de namiddag.

ForNacionalABr

President Bolsonaro liet deze week weten dat hij de hulp wil inroepen van de “Força Nacional de Segurança” (foto) om te voorkomen dat er publieke eigendommen zouden vernield worden bij manifestaties in de hoofdstad, door zijn tegenstanders. De recente golf van anti-fascistische protesten werden fel bekritiseerd door Bolsonaro die de manifestanten bestempelde als “marginalen en terroristen”.

Bron

Foto's: Fotos Públicas - Pam Santos / Agência Brasil

#SãoPaulo #BraziliëNieuwsOnline #ForçaNacional #JairBolsonaro #Brasília #AvenidaPaulista

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page