top of page
  • Observer

Niet met de duivel

Bolsodevil

Presidentskandidaat Jair Bolsonaro was gisteren op bezoek in de stad Marabá, deelstaat Pará. Hij werd er onthaald door een flink aantal sympathisanten. In zijn toespraak zei hij o.m. dat moordenaars met een kogel moeten beloond worden, niet met de wet.

Bolsonaro stond tijdens die toespraak naast Silvério Fernandes, broer van Luciano Fernandes, een ondernemer uit Anapu (PA) die onlangs vermoord werd in een dispuut omtrent gronden: “Jullie kennen het verhaal van zijn broer die ik kende in Rio de Janeiro. Het gaat hier om een misdaad, niemand kan daaraan twijfelen. De marginalen die hiervoor verantwoordelijk zijn, verdienen geen behandeling volgens de wet, ze verdienen een kogel!” , aldus Bolsonaro.

Terwijl hij nog aanwezig was in de luchthaven hing hij de presidentiële sjerp rond zich en sprak de aanwezigen toe: “Een vuurwapen is jullie recht, een recht dat de goedwillende burgers toekomt. Belangrijker nog dan het recht op de verdediging van ons leven, is de verdediging van onze vrijheid, een vrijheid die het linkse tuig, opererend onder de PT, de partij van oplichters, ons wil afnemen. Waar het volk echt werkt, daar groeit de PT niet”.

De volksvertegenwoordiger bestempelde ex-president Lula als ‘canalha’ en ‘bandido’: “Ik wens Lula niet opgesloten, ik wil hem definitief achter de tralies! Deze bandiet probeerde te ontsnappen en onder zijn misdaden uit te komen. Gelukkig zijn er nog goede burgers als Sérgio Moro, naast anderen, die ervoor zorgen dat deze bandiet opgesloten blijft. En we mogen hopen dat het STF hem niet vrijlaat”, zo sprak hij bovenop een ‘trio elétrico’.

Enkel niet met de duivel

Ondanks zijn tegenstand tegen de “traditionele politiek”, is zijn partij (PSL) druk bezig met het smeden van een alliantie met de MDB in Pará, samen met ex-minister Helder Barbalho die er wil verkozen worden in de regering van Pará. De krant Estadão ondervroeg Bolsonaro over deze alliantie die antwoordde dat hij niet deelneemt aan de onderhandelingen tussen zijn partij en de MDB in die staat: “Het is onmogelijk om bepaalde akkoorden te vermijden in deelstaten. Als het de bedoeling is om verkozen te worden als president, dan breng je geduld op”. Hij voegde eraan toe dat hij enkel en alleen geen akkoord zou afsluiten met de duivel, refererend naar een vroegere uitspraak van Dilma Rousseff die in 2013 zei dat het voorafgaand aan verkiezingen toegelaten is om een duivels gedrag te vertonen (Nós podemos fazer o diabo na hora de eleição).

Foto: Marcelo Camargo - Agência Brasil

#Marabá #Pará #BraziliëNieuwsOnline #JairBolsonaro #Anapu #HelderBarbalho #PT #Estadão #Lula #DilmaRousseff #MDB #SérgioMoro

0 weergaven0 opmerkingen
bottom of page