top of page
  • Observer

Nieuwe bezems vegen schoon

Rose-Modesto-Facebook

Rose Modesto (foto – PSDB – Mato Grosso) werd in oktober van vorig jaar voor de eerste maal verkozen als federale volksvertegenwoordigster, een nieuwkomer in het Parlement, een van de velen overigens. Zij besloot om haar gewonnen ‘airmiles’ over te hevelen naar de website Milhas do Povo, bestemd voor hen die, om een of andere reden moeten reizen en dat niet kunnen betalen. Enkel al in 2018 soupeerden de Braziliaanse volksvertegenwoordigers en senatoren 53 miljoen reais op om zich te verplaatsen, bekostigd met het geld van de belastingbetaler. Rose vindt dat die mijlen toebehoren aan het Braziliaanse volk, niet aan diegene die de reis maakte.

De Kamer moeit er zich niet mee en zegt dat de gewonnen extra mijlen een zaak is tussen reizigers en vliegtuigmaatschappijen.

Milhas do Povo is een website van het consumenten instituut ‘Reclame Aqui‘. Het volstaat om de reden op te geven waarom men op reis moet, en om een reactie van een parlementair af te wachten. Die extra mijlen worden o.m. gebruikt door arme atleten om deel te nemen aan competities, ver van huis, of voor de behandeling van ziektes waarvoor de patiënt zich ver dient te verplaatsen.

Milhas do Povo geeft gedetailleerde informatie over de reizen van de politici waarbij het snel duidelijk wordt wie het meeste kost aan de samenleving. Check it out.

Bron

Foto: Facebook

#BraziliëNieuwsOnline #MilhasdoPovo #RoseModesto #MatoGrosso #ReclameAqui #PSDB

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page