top of page
  • Observer

Nieuwe nederlaag voor Lula

Powerpoint

Het gerechtshof van São Paulo wees vandaag unaniem het verzoek af van Lula’s advocaten voor een morele schadevergoeding van 1 miljoen reais. De aanklacht was gericht tegen procureur Deltan Dallagnol (foto boven).

Deze procureur organiseerde een persconferentie op 14 september 2016 met een aanklacht tegen de ex-president die beschuldigd werd van bendevorming, met hem als leider van die bende. Dallagnol gebruikte hierbij een Powerpoint voorstelling waarbij de naam van Lula in het midden stond, met rond hem feiten en namen uit het Lava Jato onderzoek die met pijltjes naar zijn naam wezen.

De verdediging van Lula beschuldigden de procureur van “onaanvaardbare aanvallen op de eer, het beeld en de reputatie van de ex-president”, en van machtsmisbruik, en spanden een proces in.

De relator van dat proces, ‘desembargador’ Salles Rossi, zei dat Dallagnol niet overdreef in de voorstelling van de feiten. Volgens de magistraat is het de plicht van het openbaar ministerie om zijn acties en bevindingen bekend te maken. Hij zei ook dat er geen sprake kan zijn van een “spektakel”, zoals beweerd door de advocaten van Lula.

Foto: YouTube

#DeltanDallagnol #BraziliëNieuwsOnline #LavaJato #Powerpoint #Lula

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page