top of page
  • Observer

Nieuwe onderwijsminister verdedigt “pak voor de broek”

MinisterioEducacao

Na bijna een maand zonder minister van Opvoeding en diverse polemieken rondom de voorgangers, koos president Bolsonaro een nieuwe naam voor het ministerie: professor en pastoor van de Presbyteriaanse Kerk Milton Ribeiro (62). De ex-vice-rector van de Presbyteriaanse Universiteit Mackenzie werd gevormd als advocaat en theoloog.

Ribeiro (foto boven rechts) maakte eigenlijk al deel uit van de regering: hij is lid van de Commissie van openbare ethiek sinds juni. Als hij officieel benoemd wordt, dan zal hij de vierde onderwijsminister zijn in anderhalf jaar.

De eerste, Ricardo Vélez Rodriguez (foto boven links), stapte op in april van vorig jaar, na een beleid dat bol stond van crisissen en polemieken. De laatste discussie ontstond toen hij aankondigde dat hij de staatsgreep van 1964 en de militaire dictatuur op een andere manier wilde voorstellen in het onderwijs, in de didactische boeken.

Vélez werd vervangen door Abraham Weintraub (foto boven 2de van links) die zich al snel ontwikkelde als een van de meest agressieve en strijdlustige ministers van de regering. Hij stapte op na een conflict met het hooggerechtshof nadat hij de ministers van dat hof uitschold voor schurken die wat hem betreft, meteen moesten opgesloten worden. Carlos Alberto Decotelli (foto boven 3de van links) kwam in de plaats maar raakte niet eens tot aan zijn benoeming omdat er een reeks onwaarheden gevonden werden in zijn curriculum vitae.

Pak voor de broek

De sociale media zijn genadeloos en kwamen al snel op de proppen met polemische uitspraken van de nieuwe minister door video’s te publiceren waarin hij verklaringen aflegt die niet meteen passend zijn voor een goede opvoeder. In een van die video’s zegt hij dat moeders hun kinderen moeten opvoeden door fysieke pijn, in een andere verklaart hij dat een vader de richting moet “afdwingen” van zijn familie.

“Velen hebben het idee dat een kind onschuldig is, maar dat is relatief”, zo zei hij tijdens een preek, en: “Er is een verschil tussen een straf en discipline. Straf uw kind zolang er hoop is, maar ga niet zover om te doden. Een klap van een man, of een slag met de riem van een vrouw kan veel harder aankomen dat een kind kan verdragen. Ik ben hier niet om een les te geven over de straffen die kinderen moeten krijgen, maar een stok om de discipline af te dwingen mag niet ontbreken in ons huis”.

Ribeiro argumenteert dat dergelijke correcties nodig zijn voor een genezing en dat een goed resultaat “niet bereikt wordt met eerlijke middelen en soepele methodes”: “Misschien bestaat er een percentage van zeer kleine, vroegrijpe en begaafde kinderen dat uw betoog zal begrijpen. Maar er moet strengheid zijn, sorry, ernst. Ik ga nog een stap verder, ook al zullen sommige moeders boos op mij zijn: ze moeten pijn voelen”.

In een andere video heeft de nieuwe onderwijsminister het over het belang van de vader in het gezin. Ribeiro vindt dat de vaderfiguur de weg moet aanwijzen die door het gezin moet gevolgd worden: “Bij afwezigheid van een vader, valt de vijand het gezin aan. Volgens de Bijbel is het de vader die de weg wijst”.

Bolsonaro weet zijn mannetjes uit te kiezen.

Bron 1Bron 2

Foto's: Agência Brasil / Igreja Presbiteriana

#CarlosAlbertoDecotelli #BraziliëNieuwsOnline #AbrahamWeintraub #MiltonRibeiro #JairBolsonaro #RicardoVélez

0 weergaven0 opmerkingen
bottom of page