top of page
  • Observer

Niobium, de redding van Brazilië

Bolso-Trump-G20

President Bolsonaro maakte gebruik van zijn aanwezigheid in Japan, naast een ‘veelbelovende’ ontmoeting met Donald Trump (die reeds liet weten dat hij Brazilië wil bezoeken), om te wijzen op de economische voordelen van niobium, in grote mate aanwezig in Brazilië. Hij deed dit via zijn wekelijkse uitzending via Facebook, rechtstreeks vanuit Osaka waar hij deelneemt aan de ontmoeting van de G-20 landen. In de uitzending toonde hij een halssnoer, gemaakt van het mineraal.

“Ik heb het hier al vaker over gehad, nu ook hier in Japan waar niobium verkocht wordt door juweliers. Ik heb hier een kleine halssnoer. Hij is blauw, maar je kan verschillende kleuren onderscheiden. En dat is het verschil met goud: met niobium kunnen er verschillende kleuren vastgesteld worden”.

Bolso-Niobio

Meteen daarna had hij het over andere voordelen van het metaal waarvan de grootste reserves zich in Brazilië bevinden: “Niemand is allergisch voor niobium. Sommigen zijn wel allergisch voor goud. Er bestaan vele toepassingen voor niobium; wat ik hier toon is enkel voor juweliers. Ik kocht het hier, en het was niet goedkoop. Weet je hoeveel? Dit hier kost US$ 1.000, vandaag ongeveer 4.000 reais”.

In juli 2016 reisde de toenmalige volksvertegenwoordiger naar Araxá (Minas Gerais), om een niobium mijn te bezoeken. Ook toen plaatste hij een video op het internet om te zeggen dat dit mineraal meer moest gebruikt worden. Hij sprak toen ook met lokale inwoners.

“Vandaag wordt niobium gebruikt in de metaalindustrie, de constructie van gebouwen, ook in koetswerken van voertuigen. Maar we bestuderen ook toepassingen in geleiders, batterijen en vele andere toepassingen die momenteel nog niet bekend zijn. Wij hebben dringend nood aan een ‘Vale do Nióbio’ (i.v.m. Silicon Valley in California – USA) in Brazilië”, aldus de president.

Bron

Foto's: Twitter / Alan Santos - PR

#MinasGerais #Osaka #BraziliëNieuwsOnline #DonaldTrump #JairBolsonaro #SiliconValley #Araxá #Niobium

0 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page